• 瀏覽: 666
[隱藏]
謙卑終有一天會驕傲,驕傲因為謙虛得到人認同,然後驕傲更加珍惜謙虛和更加驕傲。


謙卑的人值得擁有驕傲,因為驕傲能令你盡可能排除更多負面情緒和想法,只有聰明的人才會驕傲。因為聰明才會懂得尊重別人,別人才會認同你的驕傲。得到別人認同的驕傲是燦爛、偉大、光輝、權威、焦點、太陽和月亮。每一個被人認同的人都是時代的榜樣。他們都是神的子民!神愛他們!除非唔係,咁就唔知係唔係!


吹呀!5 5~🤭咳咳~好彩用手揞嘴先咳啫,哎呀,我戴咗口罩㗎嘛,做咗多餘嘢~㖭~你唔會介意㗎可?


靚仔和靚女是客觀和主觀的事實,都是得到全人類正式認證,唔洗問都知嘅“絕對”事實啦。點解我覺得“絕對”呢兩個字,聽落去有啲骨嘅?唔緊要啦,我又冇爭你錢唔還~原因很簡單,因為正直的我從來都沒有向別人借錢。夠啦夠啦~廢話少講~入正題。


被人認同的驕傲不能沒有謙虛,因為謙虛能保護你的驕傲不被任何人打碎!被人認同的驕傲給了長輩們溫暖的慰藉、希望和安全感。神的子民雖然心中不是一定會有神,畢竟信仰從來都是自由選擇的,毫無疑問這就是擁有豐富色彩的現代社會價值觀。


宗教從來都不是好東西,在歷史上的確傷害及害死了千千萬萬人。可能非基督徒根本不想進入某間教會然後意識到基督教的血腥歷史。


邪惡沒有良心的壞人一早已經決定放棄救恩,他們愛邪惡的自己,他們得罪了很多仇家,所以他們能得救的機率近乎零!如果壞人要花一分鐘向耶穌悔改,這意味著他必須要完全謙卑順服才可以成功。事實上,這根本不可能。


其實好人只要有正確的觀念和心態,盡力地安守本份,耶穌根本不會為難你。當你的父母被壞人殺害或者你被人嚴重傷害甚至失去四肢。如果你愛自己,聰明的你會選擇返教會,然後教會會透過您充分發揮其價值,神和教會都會無限量地給你支持、安慰和鼓勵。如果你有渴望放下仇恨的心,雖然未必能成功做到,但神看見你的心,已經原諒你了。


你不需要為身體上的殘疾而感到自卑,如果這樣的你能堅強和展露笑容,你能帶給他們無限的溫暖和安慰!強大和善良的你滿足了他們的精神需要!其重要性等同於他們滿足了你的物質需要!


如果你看見一些輕佻、傲慢和不討好你的人,你知道自己比他們更有競爭力,然後你會有優越感,同時你不應該鄙視,而是可憐他們。這是另一種慰藉。


如果有一天你想自殺,但你沒有仇人的話,我建議你還是返教會吧。但如果你是被仇人傷害到想自殺的話,為什麼你不去復仇呢,就是因為你有良知和良心,你不會傷及無辜,你應該和其他受害者為了無辜的好人,送他們坐牢!如果這很苛刻的話,你是必需要為了公義,讓他們感受受害者的感受!成功之後,你可以為自己打算,去見上帝了!


如果你不為其他好人,而是自私地結束自己的生命,這才是真正的自殺!這很大機會是犯罪!所以請你認真考慮清楚!


原諒人是有條件的,當你處於極度驚恐和劇痛的狀態,你只會想逃走和被人拯救!當你已經安全和冷靜下來了,因為你愛自己,所以你可以原諒仇人。


壞人比你更沒有盼望和孤單,沒有人願意教導他們。他們愛上邪惡的自己,這意味著選擇放棄救恩,九成九是沒有救了!壞人永遠都不會平安,他們隨時會被其他人取代甚至報仇。所以你應該原諒他們。


如果我不夠聰明的話,我會因為仇恨而選擇自甘墮落,然後報復社會或報仇!我可能有一天選擇悔改和得到原諒,但我一生都必須要付出代價和失去所有!


這些心中沒有神的人仍然都是神的子民!!!因為神每天都向人類說:雖然你們心中沒有我,但我不能沒有你們,你們每一個都是我的子民!


根據聖經,道德觀念還沒有充分成熟的神會命令和對人類做一些過分強硬的行為,而令到自己後悔。只有後悔才能令自己成長,神的成長是無止境的。


人與人的風景散發出難以形容的魅力與光輝!但這一切都充滿了諷刺。難道我們就沒有擁有愛的權利嗎?到底自由意志對人來說是好還是壞?自由意志從來都不是你的摯友,因為你會胡思亂想而感到痛苦。什麼時候才能擺脫強烈的孤獨感?


人類最大的盼望就是終結“人治人”的惡夢!然後盡快迎接愛人的神對世界的絕對統治直到永遠,阿門!!!


作為一個人最重要、最難得、最不能失去的事,就是能夠輕鬆地使你的心和腦部friend到冇得再friend,直頭可以夾band。我諗大家都有咁既煩惱,如果你嘅內心同腦部係咁打交,依樣嘢真係好好好慘,希望大家唔會畀我講中,因為你嘅所作所為係會,帶來非常破壞性嘅後果。如果有啲咩唔舒服,就一定要溝通下,因為大家都係不能勉強自己的利害關係,脫離咗利害關係嘅愛係冇意義嘅,我哋人類係絕對冇可能脫離利害關係!!所以根本就唔需要想像,如果咁咁咁會點。不過你要咁諗呢,都做唔出啲咩㗎啦~.........除非乜嘢啫?


如果“人類”係一種職業,我哋只係part time仔女,業餘到........唔可以再年年有餘,似乎要等到救世主拯救世界之後,“專業人類”先會出現。


魔鬼最喜歡恐懼,難道道德觀念成熟的上帝會和魔鬼有共通點嗎?


https://youtu.be/yMcEkF5NYDU


如果香港的基督教逐漸衰退,對香港沒有好處,這會令到基督徒非常失落和失去盼望,褪色的香港嘅生產力就會下降。明智嘅人都知道神是“可能”存在的,但因為知道自己根本就沒有自信和能力扮演一個虔誠可愛的基督徒,去犧牲原本真實的自己,其實你沒有錯,你只是尊重自己!別人才會尊重你!你對社會有貢獻,基督徒是完全收到曬嘅,基督徒能夠生存到,都係因為強壯嘅非基督徒努力工作和強壯嘅基督徒努力工作,其實大家都一樣,我當然唔係講都係香港人呀!我有咁敷衍咩?你答我都聽唔到㗎喇底~但係你可以留言。唔好意思講左句廢話~


其實人類有各種各樣的小圈子是常識吧?耶穌講道都是小圈子形式,耶穌叫你為人付出,當然是在一個群體裏面,互相溝通和尊重喇。不要給自己任何藉口,因為這是人類唯一的生存方式。


雖然都有一些天生不幸的人,但他們都是強壯人的天使!強壯人因為他們而慶幸自己還有工作能力。雖然強壯人一生都被社會支配著,沒有真誠的溫暖和信任。


每個有良心的強壯人都能從殘破的天使得到金錢買不到的感覺,每個好人都應該要做義工,你會得到真正的快樂,這種互惠互利的關係就是真正的“物質得到滿足”和“心靈得到滿足”,然後你才會知足!講左收唔返㗎啦,睇嚟我以後都要成日做義工喇!😭😭😭😭


互信是建立在利益上,欺騙也是建立在利益上,而所謂的利益其本質,根本就是“開心”而己!


所以我好想買iphone mini 呀!
同埋我好想買到“梁凱寧”………啲寫真呀,如果佢出嘅話!佢真係越嚟越靚,當然係必需要很多技術技巧支援啦~😍😂🤣😂🤣😭😭😭😭😭😭😭😭😭😜😜😜😜😜😜😁😁😁😁😁


你唔好諗住同我講:有錢咪得囉,跟住我會講:你畀錢我咪得囉,你講:我都冇錢,我講:冇嘢好講!除非仲有嘢講,否則其實“冇錢”有咩好講?


對呀!我真的無藥可救了!我媽的兒子真可愛🤗😃🤭🤓🤫😢😥😞😖😣😩


仲有,就算你喺網上同人哋交流咗幾多,都係冇錢嘅。我有錢就唔會同你咁多嗲,我會出書做大作家!!唔通你想嘲笑人哋嘅夢想?有邊個唔想笑人先得㗎?咁你好好咩?除非唔好啦,唔係幾好嘅~       嘅~          嘅~🥴😵


啲讀者問我有冇熟讀聖經,我當然話冇啦!熟讀聖經是全世界最艱巨嘅文學研究。正常人的記憶力根本就沒有可能做到。而且我相信讀者根本就唔會夠膽問呢個問題,除非佢覺得我可能係天才啦。咁我唔係天才咪庸才囉,你使唔使咁呀,畀阿面好喎,我真係好妒忌自己呀,救命呀!!!


我聽到個女仔嗌救命喎。放開個女仔!        唔使啦,唔侵我玩嘅話,我想做你哋嘅觀眾呀!唔得嘅咁我唯有報警啦!我唔小心拍咗條片呀~唔好意思影低曬啦~最近小弟手頭緊,麻煩各位大哥,速速磅水!!!!!!!!喂靚女收工喇!多謝各位老細~~~今次條女得唔得先~?好得呀!?下次再玩過呀,畀個9折你,好意頭呀!啱曬啲狗公!


問我有冇睇曬聖經,我話有,咁你就信㗎啦!?你唔信,咁就唔好問啦!好靚仔嗰個保安哥哥,唔該你~麻煩同我拖呢個野出去!佢喺度搞事呀!講笑啫,唔好介意,多謝老細~多謝老細~多謝老細~重要嘅嘢,我聽人話要講三次,我哋冇咗“三”依個字真係“唔得”,“唔得”嘅意思係..………:“真的不可以”。冇咗個“三”字點出糧呀?咁咪冇“底衫借”嚟借去囉~


請問你請求老細加人工叻唔叻㗎?加畀你咪叻囉,你唔叻嘅,我有辦法!如果你成功說服老細加人工,啲人當咗你係神咁拜啦〜到時信徒會將部份人工奉獻畀你~其實真係work喎!你主動啲,態度好啲,如果小明同你講佢今晚約咗女朋友食飯睇戲,但係老細要佢OT,你應該主動幫佢,咁以後會還人情畀你㗎喇,老細到時見到你嘅價值,自然就會加你人工㗎啦,當然可以主動同老細講:小明今晚唔得閒,約咗女朋友食飯睇戲,我今晚可以頂。反正OT嗰個遲早都會係你,佢應該會下次幫返你,如果佢唔幫你嘅,你篤佢背脊,跟住你老闆就會覺得佢好自私,就會針對佢。老細覺得你好好人,會主動補償你,實加你人工!🎉🎊💯🤭😎


我揼錢落你袋~希望各位網友加咗人工會多謝我~


如果有人大聲叫你傻仔,我可以令你證明佢唔單止係傻仔,仲要係冇膽鬼同埋 屎忽鬼!


你可以講:呢位先生,你好勇敢將你嘅真心話講出嚟,我好欣賞你,你預咗畀人打㗎嘛~不如我哋做個交易,我畀五百蚊你,我打你一拳。如果佢拒絕,你可以話:你唔想畀人打就唔好話人傻仔啦!你個屎忽鬼、懦夫、冇膽鬼,而家邊個係傻仔呀,吃少少苦就賺到五百蚊,都唔要,一拳都驚,成個女人咁既 男人係唔會有女人要㗎!畀得起錢嘅就唔係傻仔啦。唔鋸呀?打我呀,我係唔會收你錢㗎,我係唔會為咗錢畀人打,連尊嚴都冇㗎!你打我,我就報警!跟住你畀啲差佬拉去黑房,冇人會救到你㗎~你都唔知道個後果幾咁嚴重~你輸成世啦~你死開啲啦!嘥曬我啲時間!五百蚊真係唔要呀嘛?慳番!冇鬼用!


如果佢肯收500蚊畀你打,你可以講:邊個會得閒打你呀,收人錢畀人打就真係叫傻仔!畀得起錢去打人嘅,就叫有錢仔,老細。你同啲犯罪集團,社團大佬畀錢你,然後做錯嘢,畀人任打唔嬲有咩分別?你唔係普通嘅傻仔,你係死死死傻仔!你老豆老母真係慘~你以後仲可唔可以抬起龜頭做人呀!?反醒下啦~而家你走得㗎喇~人哋叫你走你就走!你咁聽話嘅~咁咪乖囉~叻叻~good boy~


如果你應佢,佢會話:我都唔係嗌你~我嗌傻仔咋嘛!結果,客觀同主觀上,………………………………………🙃😐💀










你就係傻仔啦~






下次會教大家用口才配搭英俊嘅樣溝女


歡迎YouTuber洽談用我嘅題材拍片~


多謝大家~ 早唞🌄🌅


Instagram:nesjoy_8


最緊要,借錢緊要還,咪俾錢中介!進入香討影片區



附件

power~2.jpg(325.14 KB)

2021-9-1 10:13 PM

power~2.jpg

way 2~7.jpg(467.37 KB)

2021-9-1 10:13 PM

way 2~7.jpg

Home~2.jpg(330.11 KB)

2021-9-1 10:13 PM

Home~2.jpg

IMG_20210420_161858~12_copy_4160x3120.jpg(505.46 KB)

2021-9-1 10:13 PM

IMG_20210420_161858~12_copy_4160x3120.jpg

IMG_20210419_180751~25_copy_4160x3120.jpg(691.31 KB)

2021-9-1 10:13 PM

IMG_20210419_180751~25_copy_4160x3120.jpg