• 瀏覽: 4,790
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
無人理你

熱賣及精選
國內藥店唔需要處方買得到嘅安眠藥有大部份係含不明成份或食完後會昏沈好長時間!如果要穩陣嘅最好去香港任何一間公立醫院精神科攞藥, 記住要攞藥時一定要醫生開一張藥單同診斷証明(同醫生講明係過大陸關用嘅, 醫生係會開俾你)....千萬咪係國內藥店買一啲唔需要處方就買得到嘅安眠藥!後果可大可小!

引用:
原帖由 旺季地獄美人 於 2021-9-8 01:30 AM 發表

國內藥店唔需要處方買得到嘅安眠藥有大部份係含不明成份或食完後會昏沈好長時間!如果要穩陣嘅最好去香港任何一間公立醫院精神科攞藥, 記住要攞藥時一定要醫生開一張藥單同診斷証明(同醫生講明係過大陸關用嘅, 醫生係會開俾你)....千萬咪係國內藥店買一啲唔需要處方就買得到嘅安眠藥!後果可大可小!
了解謝. 想請教下, 如果係視乎當時臨時需要, 有無話國內邊D大型藥店或連續式藥店, 售賣唔需要處方買得到嘅藥物包括安眠藥, 質素會係可靠D安全D?

引用:
原帖由 zone1 於 2021-9-9 11:29 PM 發表

了解謝. 想請教下, 如果係視乎當時臨時需要, 有無話國內邊D大型藥店或連續式藥店, 售賣唔需要處方買得到嘅藥物包括安眠藥, 質素會係可靠D安全D?
國內任何藥店嘅無需處方就買到嘅安眠藥都建議你千萬勿買, 後果無法預測同自負!

引用:
原帖由 旺季地獄美人 於 2021-9-9 11:31 PM 發表

國內任何藥店嘅無需處方就買到嘅安眠藥都建議你千萬勿買, 後果無法預測同自負!
老實講都擔心國內某啲藥物安全性架,所以先上來問問...咁好啦都知道。但有時有臨時需要,比如即使傷風咳買藥食,都想在可靠啲嘅地方買

引用:
原帖由 zone1 於 2021-9-9 11:41 PM 發表

老實講都擔心國內某啲藥物安全性架,所以先上來問問...咁好啦都知道。但有時有臨時需要,比如即使傷風咳買藥食,都想在可靠啲嘅地方買
點解唔去公立醫院精神科問下睇下可否俾少量你去國內?公立醫院開嘅藥安全得多!又可開醫生紙俾你過關

引用:
原帖由 旺季地獄美人 於 2021-9-9 11:46 PM 發表

點解唔去公立醫院精神科問下睇下可否俾少量你去國內?公立醫院開嘅藥安全得多!又可開醫生紙俾你過關
公立醫院精神科係咪要排期架?....

另外國內藥店就算買普通藥, 有無邊D大型D藥店可靠?

引用:
原帖由 zone1 於 2021-9-9 11:54 PM 發表

公立醫院精神科係咪要排期架?....

另外國內藥店就算買普通藥, 有無邊D大型D藥店可靠?
咁不如你去睇相熟私家診所!診所可以開少量安眠藥(十粒八粒應該得!) 或問醫生能否開處方俾你去屈臣氏或萬寧藥劑部直接買

搵個醫生開比你,寫埋醫生紙,再寫埋處方份量就可以。
我自己都有焦慮症,會帶鎮靜劑同SSRI。其中一種鎮靜劑係經常會被濫用既藥物。
你出發之前睇一睇醫生,寫張醫生紙就可以
一般都唔會查...就算查到都可以出示

引用:
原帖由 zone1 於 2021-9-9 11:29 PM 發表

樓主有食開既,俾成份黎睇下.
如果冇食開只係打算買D藥黎好訓D, 就淘寶-天貓藥店-"褪黑色素"

呢隻已經係世界通用副仍用最少既輕量安眠藥,通常分每粒3MG,5MG.

第一次食試下3MG先,唔得就2粒3MG都係6MG.

至於"褪黑色素"係乜野, google下就大把答案.

如果擔心效果,就係香港萬寧買一盒GNC牌子試下先. 岩用上去天貓配就得.

香港同大陸呢隻藥都唔駛醫生紙,已經失眠就唔好再將呢D野唸得甘複雜.

我媽咪都是要哩個病,有醫生紙,我想請問下帶個量有咩也要求?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]