• 瀏覽: 3,175
  • 回覆: 6
1987 梅艷芳 (烈燄紅唇)
1988 葉蒨文 (祝福)
1989 陳慧嫻 (永遠是你的朋友)
1990 葉蒨文 (珍重)
1991 梅艷芳(慾望野獸街)
1992 葉蒨文 (紅塵) 、王靖雯 (Coming Home)
1993 王靖雯 (執迷不悔、十萬個為什麼)
1994 彭羚 (未完的小說)
1995 彭羚 (如夢初醒、窗外)
1996 王菲 (Didar)
1997 王菲 (玩具)
1998 臭四 (feel so good)
1999 臭四
2000 陳慧琳 (戀愛情色)

林憶蓮去咗邊

熱賣及精選
引用:
原帖由 hellobuybuy 於 2021-9-5 12:14 PM 發表

林憶年從來都唔賣得,多年來葉善人,陳胃岩,蝗飛銷量拋離幾條街
所以唔明點解時不時有聲音話1991年最女係佢

引用:
原帖由 Anthony_2007 於 2021-9-4 10:34 AM 發表

1985 梅艷芳 (壞女孩)
1986 梅艷芳 (妖女、似火探戈)
1987 梅艷芳 (烈燄紅唇)
1988 葉蒨文 (祝福)
1989 陳慧嫻 (永遠是你的朋友)
1990 梅艷芳 (封面女郎) 葉蒨文 (珍重)
1991 梅艷芳(慾望野獸街)
1992 梅艷芳 (The Legend of Pop Queen) 葉蒨文 (紅塵) 王靖雯 (Coming Home)
...
1990 封面女郎邊有四白金呀?

1992 果隻叫純精選 4CD wor,唔計啦

引用:
原帖由 fierafive 於 2021-9-5 02:50 AM 發表

別搞了,自制榜單?
王菲的coming home只有5萬張哦!
無知真係一種恐怖

coming home賣20萬,唔係香港人就上網google下啦

引用:
原帖由 fierafive 於 2021-9-5 05:40 AM 發表

1987 梅艷芳 (烈燄紅唇),林憶蓮(憶蓮+灰色)
1988 葉蒨文 (祝福), 林憶蓮 (都市1) 梅艷芳
1989 陳慧嫻 (永遠是你的朋友) 梅艷芳 林憶蓮(都市2)
1990 林憶蓮 (都市3) 葉倩文(珍重)
1991 林憶蓮(瘋了夢了倦了)
1992 葉蒨文 (紅塵) 、林憶蓮(回來愛的身邊)
1993 王靖雯 (執迷不悔、十萬個為什麼) 林憶蓮(不如重新開始)
199 ...
返上去睇野史啦,你們北京的菲都唔撐?

引用:
原帖由 hellobuybuy 於 2021-9-5 12:58 PM 發表

呢個比較貼近真相,除咗92年應該有慧岩歸來吧

1996應該係鄭臭最高 跟住係蝗菲
1997都係鄭臭最高 跟住係蝗菲隻EP,kelly許美靜李蕙敏都賣過雙白金
1998,99好似個個都賣得一般
2000係Kelly

千禧後唱片都冇咩人買啦
92年我有search過歸來吧,但睇極都係話三白金,sally紅塵同faye係四白金

引用:
原帖由 fierafive 於 2021-9-6 12:37 AM 發表

王菲四白金在你一張嘴裡嗎?
榜單呢?
王菲92年連叱咤銅獎都拿不到,還4白金,發緊夢!
你連咱們中囯出產的王菲也不支持
簡直是反了!

叱吒係計播放率㗎,唔係計銷量,再講,我菲92年拎到「叱吒樂壇至尊歌曲大獎」呀,唔識就出少句聲啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]