• 瀏覽: 5,626
  • 回覆: 11
引用:
原帖由 tomchanmot 於 2021-9-4 09:23 PM 發表

環境好舒服,SA 姐姐又好好人。
新款11.59襯布帶幾young有d心動😀
隻霜金真係超重,SA話入全球限量200隻。12652873
邊間BT 試有openwork 同15500st 咁好

精選汽車
引用:
原帖由 koalawatch 於 2021-9-5 09:24 AM 發表

Ceramic 15407+frosted gold 夢想錶
我試過froster gold,  超級有份量,但limited ,無可能入到手, openwork 亦係我想入手

引用:
原帖由 kaka3135134 於 2021-9-6 10:33 AM 發表

藍色同綠色兩種唔同feel!今年開始綠色成為潮流,所以我選綠色!
師兄又入手, 呢隻我都想要, 灰,藍,綠都靚

引用:
原帖由 feifeiyu 於 2021-9-6 08:17 PM 發表

15500同diver都幾正,但圖3款真係太大太復雜,感覺out out 地
15500  係極難入手系列,ROO 新的可能應該易少少

引用:
原帖由 777Andrew777 於 2021-9-14 07:09 PM 發表

Ching! 請問可否講解15500怎樣難入手?是否需要很多消費呢?
師兄之前有無係BT 入手過AP 手錶?

引用:
原帖由 777Andrew777 於 2021-9-14 08:18 PM 發表

Mucru Ching! 我只試過在AD入手,未試過在BT.但知道AP 只會在港有BT 所以想了解多些。謝謝給予一些保貴意見🙏🏻
最好快d 同BT 做朋友, 要有足夠消費先諗15500ST

引用:
原帖由 777Andrew777 於 2021-9-14 08:24 PM 發表

收到,謝謝ching。看看呢期運氣😅
仲有,今年AP 產量已經少左好多, 小弟都排緊

引用:
原帖由 epos3375 於 2021-9-14 09:49 PM 發表

又係,AP同Pp難買咗好多。Rolex比較簡單,只要比炒價3數日大機有貨。
其實有時唔明點解多人追AP,
Ap 以外,有好多好錶。
好在我唔會玩單一品牌。
最近睇緊朗格, 但價錢同AP 差無幾, 又係要配貨

引用:
原帖由 epos3375 於 2021-9-14 10:04 PM 發表

現在市場上場大熱品牌好難買到。有些高質素錶追落後如AL VC而出現的市場現像。
今年頭,有部份AD 仍有7折offer VC  同朗格。
當時無人問津。現在反而有人私問我仍有貨嗎?
錶質無變,價錢貴了,追者越多。情況就係咁。
其實無計,我4年前入Rolex betman,  正價唔駛點排,如果果時識到AP 入手2,3,隻,依家hot item 起碼俾我排

引用:
原帖由 epos3375 於 2021-9-14 10:44 PM 發表

炒價買錶由2006年開始玩勞就試過不少,之後到Panerai, 炒到反來都覺開心。到有10幾隻pam時又覺不外如事。所以近5,6年都無再買炒錶了。Batman我都有,藍黑好靚。現在等緊隻deepsea blue. 印象中師兄都買了隻AP計時。
就算入手唔到排嘅錶,用你預AP skeleton 嘅價錢,實在可以買到好多更好的錶。不值煩APboutique 唔比排open work
Deepsea blue 我都有,仲要正價入,2年幾前排到,以為排錶真係叫做可以排到,依家話幫你排,都係得啖笑
小弟有幸排到唔太熱門的RO 計時錶, 但SA 都講明, 15500 係無可能排到

引用:
原帖由 epos3375 於 2021-9-14 11:48 PM 發表

原來如此。佢比得RO chrono你。都有機會遲d再比你掛。
在 discuss聽先知15500咁難排。但另一邊廂,昨天友人獲offer 一隻15500灰。佢最後無要到。因為堅持要藍色。
藍係極極極難, 其他面還好

引用:
原帖由 epos3375 於 2021-9-14 11:48 PM 發表

原來如此。佢比得RO chrono你。都有機會遲d再比你掛。
在 discuss聽先知15500咁難排。但另一邊廂,昨天友人獲offer 一隻15500灰。佢最後無要到。因為堅持要藍色。
其實如果剩係買1,2隻hot item,  建議直接俾炒價,起碼唔駛等,唔駛建立關係,唔駛等到天荒地老都唔知有無,但如果你會一直買,亦會買其他系列如1159同roo,  女裝錶,正裝錶,就BT 排下亦無不可

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]