• 瀏覽: 6,626
  • 回覆: 84

今屆獎牌王、一人包辦1銀1銅的硬地滾球代表梁育榮賽後有感而發:「健全運動員的隊際銀牌獎金有500萬,我們殘奧銀牌只有80萬,一半也不到,莫非我們的銀牌沒有價值、不值得重視嗎?」

其實點解唔可以睇齊呢?

熱賣及精選
英超,丙超人工薪價差咁多?

點解美斯,C朗咁高薪酬?

大家都係用腳去踢?

引用:
原帖由 bw6178 於 2021-9-5 10:19 PM 發表

今屆獎牌王、一人包辦1銀1銅的硬地滾球代表梁育榮賽後有感而發:「健全運動員的隊際銀牌獎金有500萬,我們殘奧銀牌只有80萬,一半也不到,莫非我們的銀牌沒有價值、不值得重視嗎?」

其實點解唔可以睇齊呢?
我仲差點想上網問恆基係咪無派獎金俾殘奧得獎者。

引用:
原帖由 bw6178 於 2021-9-5 10:19 PM 發表

其實點解唔可以睇齊呢?
應該一視同仁,都係80萬😁

引用:

其實點解唔可以睇齊呢?
呢d錢係恒基私人贊助支持運動員

佢無欠運動員甚麼,唔好諗太多去抹黑啦

世界從來都係唔公平,你話你付出大,我夠話奧運點解冇打飛機大賽,有我W梗啦

引用:

其實點解唔可以睇齊呢?
佢果隊入面有2隻曱甴喎! 望清楚輪椅上貼左果隻港毒蛙

附件

002lymvRgy1gu5wm6oocgj60mr0cnq4i02.jpg(52.64 KB)

2021-9-5 11:15 PM

002lymvRgy1gu5wm7929sj60v60f075u02.jpg(36.17 KB)

2021-9-5 11:15 PM

傷殘都攪港毒,真係聾精啞毒跛招積😪

恒基私人贊助,佢鍾意俾邊個俾幾多,係佢話事架喎
無關公唔公平事,唔係大家一樣有咁多就叫公平。

殘奧係每個項目按運動員程度去分級比賽,就算男子100米都可以有幾個金牌,而且分類後每項目人數打散晒,變相爭牌人數少左,競爭細左。,但奧運就無分,剩係黑人同亞洲人比都已經唔同級數啦,咪又係編埋一齊比賽,我相信如果奧運都分男子黑人100米,白人100米,亞洲人100米咁,到時啲獎金一樣會變少。其實獎金多少唔重要,重要係運動體育精神。

同工不同酬!

點解我咁靚仔但無頭髮

全世界都係殘奧獎金少過健全,無得講,可能係慣例

跟本就係做比黃畜睇...
呢幾年班畜生不斷刷在感....以前殘奧拎咁多獎牌
有無人珍惜過佢地?....剩係今屈既先係人啊?

相差得太極端
應該健全個邊分返小小過去

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]