• 瀏覽: 12,961
  • 回覆: 131
  • 追帖: 1
現時人工21.3K
MPF 不足30萬

儲蓄速度: 8-10K/月

登入E-BANKING.................總資產加埋90萬

你覺得點?

我而家住我老豆20年前買下既公屋, 已裝修

<Z風暴> 黑仔 姜皓文 飾演 何德榮
會計文員 - 七分會計專業, 三分文員閒職, 十分四眼斯文矮仔
熱賣及精選
你想人點答你? 嘩 你好L勁呀 <咁?

我有自住樓,又有收租樓。
我睇到第一句 人工21.3k 已經覺得廢

我有自住樓,又有收租樓。
乜我真係好失敗??

<Z風暴> 黑仔 姜皓文 飾演 何德榮
會計文員 - 七分會計專業, 三分文員閒職, 十分四眼斯文矮仔
"儲蓄速度: 8-10K/月"

good for you 

我覺得好掂,開始舖排吓,過埋農曆年可以退休。

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-9-7 08:54 AM 發表

現時人工21.3K
MPF 不足30萬

登入E-BANKING.................總資產加埋90萬

你覺得點?

唔好同人比
有D人一出世就人大把錢
唔洗做已經有幾層樓
比黎無意思
只係可以講比你比正常人好少少

可以去英國了

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-9-7 08:54 AM 發表

現時人工21.3K
MPF 不足30萬

你覺得點?

每月儲四,五成,人工普通。
持之以恆,適當投資,大富無份,豐衣足食打工到中年唔洗睇人面色及安享晚年可期。
負能量意見大可不理。

都幾好啦,KEEP GOING,

現時人工25.6K
MPF 42萬

儲蓄速度: 1.5~1.8K/月

登入E-BANKING.................總資產加埋70萬

一層買左公屋住緊
一層私樓供9500。收12500租

你覺得點?

相睇咩

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
引用:

現時人工21.3K
MPF 不足30萬

你覺得點?

只是30歲,無可限量,很不錯👍👍👍

加油,30歲時我資產少過樓主。呢10年炒樓今日係樓主既25倍。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]