• 瀏覽: 20,333
  • 回覆: 131
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-9-8 04:40 PM 發表

恕我直言,篇文邊度見到有大陸官方的回應,好似由頭到尾都系林太自己响度講咋喔
我都係由頭到尾睇到凈係得林太喺度作嘢

熱賣及精選
講左等於無講.

大陸同澳門通關都無打疫苗啦.
點解要有來港易先? 就無去深易.

不平等條約.

解讀吾到有用的訊息

林太純粹想谷針交業績而已!完全沒打算幫香港人通關!2020年中已經有某某司長級官員公佈話健康碼已經做好,七月(2020年)就可以用!結果最後乜都冇!從那時起才知道林太才是最大黃官!

引用:
原帖由 旺季地獄美人 於 2021-9-9 02:08 AM 發表

林太純粹想谷針交業績而已!完全沒打算幫香港人通關!2020年中已經有某某司長級官員公佈話健康碼已經做好,七月(2020年)就可以用!結果最後乜都冇!從那時起才知道林太才是最大黃官!
打針根本就無用
依家仲叫人打針果d心地都唔好得去邊

用來港易黎到香港的人,返上大陸需唔需要隔離?

林太無話語權  
只是乞求  通關
聴吾明 智商有問題

引用:
原帖由 大紅色的名車 於 2021-9-9 07:45 AM 發表

打針根本就無用
依家仲叫人打針果d心地都唔好得去邊
減到重症, 防唔到感染

呢個真係同人唔同命,據了解,澳門人除非要過大陸珠海,否則不一定要全民強制下載澳康碼,澳康碼只係用作兩地過關免檢之用,並配合7天陰性核酸結果就可以通行,咁香港點解要全民下載呢?

引用:
原帖由 panrrmarco 於 2021-9-8 10:58 AM 發表

70%?意思通關冇期咯!
港喱玩串party, 大陸玩勁你地。仲諗通關,等下啦

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Johnhucc 於 2021-9-9 08:01 AM 發表

用來港易黎到香港的人,返上大陸需唔需要隔離?
梗係要,正所謂: 來港易,回鄉難嘛。。

引用:
原帖由 用回鄉咭去台灣 於 2021-9-8 12:57 PM 發表

除非全香港人都用大內地個健康嗎,如果唔係通關冇得傾,通關係雙向,唔係話想去嗰啲人就自願裝,通關嘅意思即係內地人都可以免檢嚟香港,香港人日常生活唔用健康媽其實係通唔到.
可以換碼, 用安心出逃換

引用:
原帖由 shizuma 於 2021-9-9 08:43 AM 發表

減到重症, 防唔到感染
以色列同英國報告都指出,無打同有打重症百分比都係一樣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]