• 瀏覽: 20,563
  • 回覆: 131
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 用回鄉咭去台灣 於 2021-9-8 12:57 PM 發表

除非全香港人都用大內地個健康嗎,如果唔係通關冇得傾,通關係雙向,唔係話想去嗰啲人就自願裝,通關嘅意思即係內地人都可以免檢嚟香港,香港人日常生活唔用健康媽其實係通唔到.
可唔可以需要過關的人就要健康媽

熱賣及精選
擺龍門陣,擺咗兩年啦

引用:
原帖由 用回鄉咭去台灣 於 2021-9-8 12:57 PM 發表

除非全香港人都用大內地個健康嗎,如果唔係通關冇得傾,通關係雙向,唔係話想去嗰啲人就自願裝,通關嘅意思即係內地人都可以免檢嚟香港,香港人日常生活唔用健康媽其實係通唔到.
我願意裝啊,買10部手機都願意裝。

係懲罰機制, 因少數人嘅頑梗, 而成為大多數人嘅困局.
少數麻煩人而連累大多數人, 都係民主邪教嘅特色.
同性器官戀都一樣.

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2021-9-9 11:02 AM 發表

擺龍門陣,擺咗兩年啦
現在香港龍門可以任搬

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2021-9-9 11:02 AM 發表

我願意裝啊,買10部手機都願意裝。
健康碼你願意裝就有嗎
誰話事?

其實呢兩年間唔中就會出呢o的post,但已經證實左全面通關仲系遙遙無期,所以唔好再奢望了,想翻去就去隔離吧

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-9-9 11:38 AM 發表

其實呢兩年間唔中就會出呢o的post,但已經證實左全面通關仲系遙遙無期,所以唔好再奢望了,想翻去就去隔離吧
你有21天時間?吳使做?隔離31天那處理事情要多少天?

引用:
原帖由 au12300au 於 2021-9-9 11:19 AM 發表

現在香港龍門可以任搬
呢個7婆專騙香港人

正苦自己傻啫,共產黨又點會講明香港要點做至符合免隔標準呀!等下又俾人話大陸管香港事務,正苦學下澳門,澳門防疫事情標準高於大陸,大陸就自然識趣互通,問咁多大陸不如抄足澳門,到時國內線航空鐵路恢復,塘水滾塘魚都夠撐幾年

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2021-9-9 11:47 AM 發表

呢個7婆專騙香港人
何止騙?
直頭搞死香港才開心

引用:
原帖由 au12300au 於 2021-9-9 11:51 AM 發表

何止騙?
直頭搞死香港才開心
系啊,呢隻7婆系香港的千古罪人

引用:
原帖由 herohero 於 2021-9-9 11:49 AM 發表

正苦自己傻啫,共產黨又點會講明香港要點做至符合免隔標準呀!等下又俾人話大陸管香港事務,正苦學下澳門,澳門防疫事情標準高於大陸,大陸就自然識趣互通,問咁多大陸不如抄足澳門,到時國內線航空鐵路恢復,塘水滾塘魚都夠撐幾年
係抄就跟大海嗰邊行港康碼啦。。凈係話幫我哋爭取能通關免檢。

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-9-8 14:09 發表

澳門都無7成啦 咪又係照通 有埋本地個案添
根本主要問題係健康碼
佢果啲係語言藝術 佢明知香港好難做到7成
別有用心 7成係想同其他地方互認免隔嚟香港外地人
香港人無資格同澳門比,疫情來時香港第一時間封關,醫護集體罷工,事後又無懲罰,安心出行又攪唔掂,做d唔做d,抗疫不力也無任何官員問責,打疫苗又抹黑疫苗,出疫苗初期又有政府專家不是鼓勵打疫苗反而阻止打疫苗。

引用:
原帖由 au12300au 於 2021-9-9 11:20 AM 發表

健康碼你願意裝就有嗎
誰話事?
大陸你話事就大家預咗,問題係呀爺你完全唔肯講用乜嘢配合條件去令到港陸通關,清零28日唔係,打針率都接近7成你又冇應承畀我哋過,如果真係要個健康碼先畀,唔該你開宗明義咁公佈,我哋拿拿臨去申請又點話。。咁究竟卡喺邊度,請上大人畀條指引路我哋行吓啦。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]