• 瀏覽: 20,281
  • 回覆: 7
  • 追帖: 2
講左等於無講.

大陸同澳門通關都無打疫苗啦.
點解要有來港易先? 就無去深易.

不平等條約.

熱賣及精選
引用:
原帖由 山中小留言 於 2021-9-9 03:15 PM 發表

嗮氣啦,佢比你通,唔打針都可以通,唔比你通,100%都冇用。誰大誰惡誰正確。
你又講得啱,  澳門當初通關都無打疫苗啦.
而家都唔係100% 澳門居民打左疫苗.

引用:
原帖由 樹上深情的羊 於 2021-9-10 08:03 PM 發表

開發前海就識揾香港,通関就免談。深圳系反骨仔
成日叫港人去大亞灣發展, 都唔通關, 去鬼咩.

引用:
原帖由 butbutbutbut 於 2021-9-11 02:46 PM 發表

9月15日正式公告
公告什麼?

引用:
原帖由 羅玩魚男友 於 2021-9-14 11:23 AM 發表

仲未平靜嗎?
咪係

引用:
原帖由 Lamborghini-SV 於 2021-9-15 02:25 PM 發表

今日9月15, 公佈左D咩
都唔係通關啦, 邊有咁快.

健康碼都未有.

今早新聞講林鄭話已經同韓正講通關問題.
韓正安排有關部門配合, 兩地專家對接相談.
韓正明白港防疫情況 即場指示跟進專家對接不少港人希望盡快與內地免檢疫通關,林鄭表示,有向韓正提及香港已超過一個月本地個案「清零」,亦有嚴格外防輸入措施、具備足夠檢測及檢疫設施能力等,香港市民期盼盡早恢復兩地通關。

林鄭指韓正非常明白香港的情況,也收到她提出的建議,希望讓兩地專家「對接」。她稱,韓正即場已要求內地相關部門跟進,港府則會做好準備,爭取盡早逐步、有序通關。  

而家先開始談..............

https://www.hk01.com/政情/678660/晤韓正談連任-林鄭-勿演繹為個人目的-韓正指示專家對接談通關

https://www.hk01.com/政情/676424/通關-林鄭月娥-正與中央商專家對接機制-港府防疫-做得唔錯

引用:
原帖由 Lamborghini-SV 於 2021-9-19 04:50 PM 發表

雖然話呢D新聞都睇到厭, 但呢次應該係有條件同最有希望既一次而家傾下個月國慶後通都收貨了
我估聖誕節前.
國興後邊有咁快.

可能一通就全部關口通.
不過大前提, 如果推出健康碼, 咁就應該好快通關.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]