• 瀏覽: 20,295
  • 回覆: 131
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 山中小留言 於 2021-9-9 03:15 PM 發表

嗮氣啦,佢比你通,唔打針都可以通,唔比你通,100%都冇用。誰大誰惡誰正確。
完全正確

好老實打左針都唔係萬能,只係防止你重症,一樣會傳染

所以拎通關黎講,同打針係無關,呀爺話通就通唔通就唔通

btw 打左都係好事

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
今早新聞講林鄭話已經同韓正講通關問題.
韓正安排有關部門配合, 兩地專家對接相談.
韓正明白港防疫情況 即場指示跟進專家對接不少港人希望盡快與內地免檢疫通關,林鄭表示,有向韓正提及香港已超過一個月本地個案「清零」,亦有嚴格外防輸入措施、具備足夠檢測及檢疫設施能力等,香港市民期盼盡早恢復兩地通關。

林鄭指韓正非常明白香港的情況,也收到她提出的建議,希望讓兩地專家「對接」。她稱,韓正即場已要求內地相關部門跟進,港府則會做好準備,爭取盡早逐步、有序通關。  

而家先開始談..............

https://www.hk01.com/政情/678660/晤韓正談連任-林鄭-勿演繹為個人目的-韓正指示專家對接談通關

https://www.hk01.com/政情/676424/通關-林鄭月娥-正與中央商專家對接機制-港府防疫-做得唔錯

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-9-19 11:06 AM 發表

今早新聞講林鄭話已經同韓正講通關問題.
韓正安排有關部門配合, 兩地專家對接相談.
韓正明白港防疫情況 即場指示跟進專家對接不少港人希望盡快與內地免檢疫通關,林鄭表示,有向韓正提及香港已超過一個月本地個案「清零」,亦有嚴格外防輸入措施、具備足夠檢測及檢疫設施能力等,香港市民期盼盡早恢復兩地通關。

林鄭指韓正非常明白香港的情況,也收到她提出的建議,希望讓兩地專家「對接」。她稱,韓正即場已要 ...
雖然話呢D新聞都睇到厭, 但呢次應該係有條件同最有希望既一次而家傾下個月國慶後通都收貨了

引用:
原帖由 Lamborghini-SV 於 2021-9-19 04:50 PM 發表

雖然話呢D新聞都睇到厭, 但呢次應該係有條件同最有希望既一次而家傾下個月國慶後通都收貨了
我估聖誕節前.
國興後邊有咁快.

可能一通就全部關口通.
不過大前提, 如果推出健康碼, 咁就應該好快通關.

引用:
原帖由 Lamborghini-SV 於 2021-9-19 04:50 PM 發表

基本上未換人做特首
所有通關消息都可以視為假新聞

食物及衞生局正着手更新本港新冠疫苗接種紀錄,以配合國際入境規定,包括符合英國政府最新的疫苗紀錄要求。經修訂制度下,由香港前往英格蘭的人士須在入境前至少14日,已在認可地區的相關衞生當局完成接種指定的新冠疫苗,方可免除隔離。他們在入境第2日須接受病毒測試,相關疫苗接種紀錄須列出有關人士的出生日期。未完成接種者抵英後則須自我隔離10日,並在入境第2日及第8日接受病毒測試。
英國政府將在當地時間下月4四日凌晨4時起,將更改國際入境規定,英格蘭現行採用的紅、黃、綠3級制只會保留紅色名單。除擁有英國居留權者外,抵英前10日內曾到訪紅色名單地區的人士不可入境,現時,香港屬綠色名單。

呢班港官 對外國反應迅速  同大陸傾通關就一拖再拖🤥

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-9-19 09:11 PM 發表

食物及衞生局正着手更新本港新冠疫苗接種紀錄,以配合國際入境規定,包括符合英國政府最新的疫苗紀錄要求。經修訂制度下,由香港前往英格蘭的人士須在入境前至少14日,已在認可地區的相關衞生當局完成接種指定的新冠疫苗,方可免除隔離。他們在入境第2日須接受病毒測試,相關疫苗接種紀錄須列出有關人士的出生日期。未完成接種者抵英後則須自我隔離10日,並在入境第2日及第8日接受病毒測試。
英國政府將在當地時間下月4四 ...
根本係大陸唔放
你香港角色好被動

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-9-19 07:24 PM 發表

我估聖誕節前.
國興後邊有咁快.

可能一通就全部關口通.
不過大前提, 如果推出健康碼, 咁就應該好快通關.
香港其實已經有健康碼
而家北上同回港易 已經用緊,陰性綠碼。

至於香港境內亦有安心出行,比澳門先進。澳門健康碼 只是一個作健康申報用途,冇追蹤冇行程記錄。

睇下誰長命

引用:
原帖由 yuyucheng 於 2021-9-23 08:09 PM 發表

香港其實已經有健康碼
而家北上同回港易 已經用緊,陰性綠碼。

至於香港境內亦有安心出行,比澳門先進。澳門健康碼 只是一個作健康申報用途,冇追蹤冇行程記錄。
安心出行收檔啦

安心出行真係把鬼,又無追蹤,都唔知你健康定唔健康

而家係大陸平時入商埸買餸,去坐地鐵都要出綠碼先入到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]