• 瀏覽: 21,673
  • 回覆: 102
  • 追帖: 1
公司有個女同事成日都著到好似Lolita咁返工,佢一年四季都係咁樣著。
不過衣著打扮公司冇乜限制,只要唔係著到露呢到露個到都冇問題。
著衫著到公主咁都算,佢最難頂就係佢講嘢個把聲,明明係普通女仔聲就死都要扮雞仔聲講嘢把聲勁高音,間唔中仲要講疊字。
有時同佢講多兩句嘢就算未傾完都想返埋位自己做就算。
佢啲行為仲要好似公主病咁,食飯又話呢樣唔食嗰樣唔食,叫佢揀食咩又話冇所謂。到底知唔知咩叫冇所謂?就係你咩都得仲要人地建議邊樣你都答OK嘅先叫冇所謂。

今日同兩個同事連埋佢傾公事,我哋要一齊諗個點樣設計新promotion嘅idea出嚟,佢話要全部嘢都係粉紅色仲要加好多心心落去。
呢啲咁公主風格嘅idea我哋真係carry唔到因為今次係賣男性用品。話得事個同事咪兜個圈拒絕佢囉:呢個idea唔係唔好,但係好似唔係咁啱件product嘅style,仲有冇其他?
人哋都未講完唔啱件product嘅style嗰句說話,公主已經喊晒口咁話:粉紅色有咩得罪你喎,人哋都係中意粉紅色咋嘛。唔想加心心咪加熊熊囉!

熊就熊啦,做咩一定要講熊熊?其實唔關粉紅色事,係成件事都唔啱個selling point咁點用呢大姐?
我哋決定咗唔同佢個idea之後就全程都黑面,問佢有冇咩意見又要話:你哋中意咪得囉,反正你哋都係夾埋恰我架啦!

條橋連我哋第一次傾都唔掂,點向上交啊?傾完之後仲要比面色我哋睇仲要同其他女同事講我哋係成班男人夾埋一齊恰佢。仲要成朝都坐係位到眼濕濕,好似好委屈咁樣公司係要做嘢㗎,唔係淨係畀你係到發公主脾氣諗埋啲公主idea,更加唔係畀你當我哋好似下人唔聽你話就要畀你鬧㗎大公主!

熱賣及精選
有興趣想知當日公主係著咩衫見工

油麻地公主?

但公司keep得佢,一定有佢嘅存在價值。咁你又有冇發現到?

引用:
原帖由 牛熊分界線 於 2021-9-8 12:36 PM 發表

有興趣想知當日公主係著咩衫見工
聽講係正常衣著,但係第一日返工已經著到公主咁。

引用:
原帖由 choyluilui 於 2021-9-8 01:32 PM 發表

可能係因為全公司少數嘅女仔?

靚女?唔靚女著lolita會好嘔心

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2021-9-8 12:16 PM 發表

公司有個女同事成日都著到好似Lolita咁返工,佢一年四季都係咁樣著。
不過衣著打扮公司冇乜限制,只要唔係著到露呢到露個到都冇問題。
著衫著到公主咁都算,佢最難頂就係佢講嘢個把聲,明明係普通女仔聲就死都要扮雞仔聲講嘢把聲勁高音,間唔中仲要講疊字。
有時同佢講多兩句嘢就算未傾完都想返埋位自己做就算。
佢啲行為仲要好似公主病咁,食飯又話呢樣唔食嗰樣唔食,叫佢揀食咩又話冇所謂。到底知唔知咩叫冇所 ...
你公司係米係油麻地

乜衫

自己條橋俾人ban一定唔順

引用:
原帖由 choyluilui 於 2021-9-8 01:32 PM 發表

可能只係唔想炒

引用:

Creative

引用:
原帖由 ke2011 於 2021-9-8 12:46 PM 發表

油麻地公主?
Who

影響市容

提示:支持鍵盤翻頁左 右