• 瀏覽: 8,820
  • 回覆: 65
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 將軍大人888 於 2021-9-8 10:29 PM 發表

是咁的轉左新工,雖然人工低啲,但呢種上班文化我覺得幾特別或幾可接受,唔知你地點睇?

第一,朝早返工係唔會計你遲到的,有一日返工我塞車遲左15分鐘,心諗死緊仲唔扣人工,我返到去之後發現全公司只係返左3成,其他人未返,連阿頭都未返,到9點半先齊人,仲要有人未開電腦食緊早餐

第二,返工冇是非,因為大家都唔多講嘢,返工時間只講工作,工作上大家都係客客氣氣,工作以外最多Lun ...
有實Q月薪7000元,仲爽,返去訓覺,做野會比人𨳒架

熱賣及精選
我公司都係甘

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2021-9-8 10:29 PM 發表

是咁的轉左新工,雖然人工低啲,但呢種上班文化我覺得幾特別或幾可接受,唔知你地點睇?

第一,朝早返工係唔會計你遲到的,有一日返工我塞車遲左15分鐘,心諗死緊仲唔扣人工,我返到去之後發現全公司只係返左3成,其他人未返,連阿頭都未返,到9點半先齊人,仲要有人未開電腦食緊早餐

第二,返工冇是非,因為大家都唔多講嘢,返工時間只講工作,工作上大家都係客客氣氣,工作以外最多Lun ...
好奇問下樓主,人工大約幾錢吖?上班文化幾好

好似幾好

引用:

我做過好多行業,返過唔同office, 外資公司呢講好普遍,仲過份D嘅都有,就算本地人公司都見慣不怪不過,不一定很高學歷先會入到呢類公司(我中四未讀完),至於人工方面,有舒服就唔會高得去邊。

引用:

人工幾多呢

引用:
原帖由 pc999 於 2021-9-9 09:13 AM 發表

there is no perfect working environment, if you feel good, stay there.
any introduce?

引用:
原帖由 TonyQ668 於 2021-9-9 07:15 PM 發表

我做過好多行業,返過唔同office, 外資公司呢講好普遍,仲過份D嘅都有,就算本地人公司都見慣不怪不過,不一定很高學歷先會入到呢類公司(我中四未讀完),至於人工方面,有舒服就唔會高得去邊。
人工的確係唔高,不過我Degree 學歷 舒服到人工低都唔想走,果然懶開會愈來愈懶。

真係弓喜你搵到好工了

引用:

正吖,人工低啲都做,唔使OT 無是非 已值回票價

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2021-9-9 07:54 AM 發表

我間公司文化事實係咁樣,真係咁好咩?我的確未做過人事管理
請問公司係細公司定大公司,有幾多同事?

引用:
原帖由 Fifi0206 於 2021-9-9 11:48 PM 發表

請問公司係細公司定大公司,有幾多同事?
細公司 廿零個

引用:
原帖由 狗巴士佬 於 2021-9-9 01:05 PM 發表

好似幾好
x2

好似我公司!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]