• 瀏覽: 19,632
  • 回覆: 99
  • 追帖: 12
近來AA都招d後生, 未考完嘅人, 考完老鬼連waiting都無, 安心做ATO, 升TO, 過咗這次, 起碼做ATO十四五年才入zone

熱賣及精選
引用:
原帖由 阿祖安仔仔 於 2021-9-11 09:40 PM 發表

不能否認AA位高級d 但一個部門總要有唔同能力的人做先維持到 請專重其他人
我只是以事論事,並冇唔尊重 ATO 或任何人。
如果大家係講緊「高官」,我諗你都會同意 AA 唔入流,咁大家就係唔尊重 AA?

引用:
原帖由 FCCA 於 2021-9-12 12:21 AM 發表

近來AA都招d後生, 未考完嘅人, 考完老鬼連waiting都無, 安心做ATO, 升TO, 過咗這次, 起碼做ATO十四五年才入zone
評稅組別升級的機會率會高好多。

引用:
原帖由 yannesying 於 2021-9-11 10:15 PM 發表

你連呢份都有興趣😳
如果有得in, 咩都試下

引用:
原帖由 Nitvana09 於 2021-9-12 02:20 AM 發表

評稅組別升級的機會率會高好多。
入Zone條件, at least 做過兩個unit, 六年一個unit, 幾年連續A report, AA寫會手鬆的, 想改善生活, 邊等邊考其它位如ACO, 2A3O位

等緊TI位再請,不知道何時開
做過ATO去考..不知道有沒優勢

曾經有ATO調過去TI; 有無A report先, 由C跑到A; 最快都七八年

垃圾工,我都後悔轉左入去做,冇工做就做住先,有其他工揀,千祈唔好揀呢份工!

引用:
原帖由 FCCA 於 2021-9-12 12:02 PM 發表

曾經有ATO調過去TI; 有無A report先, 由C跑到A; 最快都七八年
矣記搏A report難過登天。不過,多謝大師兄提點,自己要識搵路走🙏🏻

引用:
原帖由 queenismcheung 於 2021-9-12 12:38 PM 發表

垃圾工,我都後悔轉左入去做,冇工做就做住先,有其他工揀,千祈唔好揀呢份工!
同意. 咁你現在還在稅局嗎?

好多人都講到好可怕

引用:
原帖由 貓貓首領 於 2021-9-12 07:58 PM 發表

好多人都講到好可怕
有位快埋,
林鄭啱啱先講完,要「大刀闊斧」,
隨時你呢頭 IN 完,果頭出 offer,
上到去簽約,就同你講:
依家凍結招聘,公務員就唔請架喇,
不過呢,我地都 offer 一個一年合約俾你。

類似嘅事,真係有發生過。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-12 09:22 PM 發表

有位快埋,
林鄭啱啱先講完,要「大刀闊斧」,
隨時你呢頭 IN 完,果頭出 offer,
上到去簽約,就同你講:
依家凍結招聘,公務員就唔請架喇,
不過呢,我地都 offer 一個一年合約俾你。

類似嘅事,真係有發生過。
咁都得

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]