• 瀏覽: 11,921
  • 回覆: 62
  • 追帖: 3
有, 以前睇埋原著

有得食好食.. (要飽果隻
熱賣及精選
Percy Jackson 
好睇過佢
🤣

so q

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-9-13 08:55 PM 發表

我個人覺得 魔戒 先係經典
呢套肯定完勝。

女主挺美

引用:
原帖由 一人行 於 2021-9-12 07:14 AM 發表

我諗本來真係打算拍晒七本,一開頭應該野心大大的。

可惜只有第一套成功。

結果拍到第三集就冇了。

睇戲就係咁,一啲有好多集嘅戲,因為第一集或第二集唔收得就冇再拍落去,觀眾要有有頭冇尾嘅心理準備。

近年嘅有18年嘅移動城市,原著有四集,但只拍了一集。

銃夢有冇第二集都好難講。
銃夢真係拍得幾好 但好似唔係好收得- -

引用:
原帖由 turtoise123 於 2021-9-15 03:27 PM 發表

銃夢真係拍得幾好 但好似唔係好收得- -
已經盡量拍得貼地了,但都係唔收得

其實統夢全球都收4億,但拍都用咗1億七仠萬,連埋宣傳戲院分賬應該冇乜點賺

第3集係失色,但個人都覺得好正,尤其首片尾曲聽出耳油

第二集片尾曲又係正

好記得最初唔認為有咩好睇,跟住就追落去租第2集睇,第三集入戲院睇

引用:
原帖由 20687254 於 2021-9-13 03:48 PM 發表

恐懼鬥室 同 狂野時速 系列真係痴9線
狂野離晒大譜啦。。

冇咩印象

引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-9-10 05:53 PM 發表

就係納尼亞傳奇啦!佢既 獅子女巫魔衣櫥 真係好紅,我仲買咗DVD!

https://www.youtube.com/watch?v=CHA8FWTGLFU

可惜後繼無力...... 得第一套叫經典,如果搵個好導演拍哂全套,一定唔差得過Harry Potter!
當年兩個老友互相影響, C S Lewis 創作出一個帶有基督信仰色彩嘅Narina 國度故事

另一位Tolkien受C S Lweis鼓勵創作比另一個國度: 中土(Middle Earth) 故事 ie. Lord of the ring

引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-9-10 05:53 PM 發表

就係納尼亞傳奇啦!佢既 獅子女巫魔衣櫥 真係好紅,我仲買咗DVD!

https://www.youtube.com/watch?v=CHA8FWTGLFU

可惜後繼無力...... 得第一套叫經典,如果搵個好導演拍哂全套,一定唔差得過Harry Potter!
女巫做古一有台型好多🤣

引用:
原帖由 一人行 於 2021-9-12 07:14 AM 發表

我諗本來真係打算拍晒七本,一開頭應該野心大大的。

可惜只有第一套成功。

結果拍到第三集就冇了。

睇戲就係咁,一啲有好多集嘅戲,因為第一集或第二集唔收得就冇再拍落去,觀眾要有有頭冇尾嘅心理準備。

近年嘅有18年嘅移動城市,原著有四集,但只拍了一集。

銃夢有冇第二集都好難講。
垃圾戲之餘,重要為基基傳教……

引用:
原帖由 遊劍江湖 於 2021-9-16 04:05 AM 發表

第3集係失色,但個人都覺得好正,尤其首片尾曲聽出耳油

第二集片尾曲又係正

好記得最初唔認為有咩好睇,跟住就追落去租第2集睇,第三集入戲院睇
第三集原班人馬只得返兩個
加入左個表弟,我覺得表弟有啲樣衰
呢類戲最大問題係,童星大得太快
一下就變成少女,要點戲落去?
而且好多大個左之後,仲會走晒樣
每一集都係獨立故事
拍唔拍落去都冇差
最慘係分歧者,差部結局都要衰收尾
睇黎應該唔會有
據講想用電視電影方式了結
演員擺明唔會再演

提示:支持鍵盤翻頁左 右