• 瀏覽: 2,461
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
萬眾期待,
炎明熹9月底前推新歌,
誓爭年尾「新人獎亅。
原本是「鏡妖」三雄爭霸之局,
現在出現變數。
Gigi又讓賽,
讓你班「前輩」行先9個月(播放率),
祇剩得3個月來爭霸。
四台拆局,
無綫~ 《勁歌金曲》 新人獎應該係Gigi囊中物。
商台~ 已經成為 viutv 的附屬機構,Gigi的歌曲係「禁歌」,冇乜播放率, 仲點會入到叱吒!
新城~似乎同《聲夢》關係唔錯,應該都會盡播(雖然得三個月)。
港台~較公正,不會偏幫誰!

古有~三英戰呂布
今有~三妖戰Gigi。

熱賣及精選
引用:
原帖由 保時 於 2021-9-10 10:21 PM 發表

今時今日啲獎無公信力。
細台必買獎買view買粉絲
大台被人攻擊好歌也踩
一切已經無意義

有興趣想知道的一個「現實的實驗」問題,
就是~
Gigi的新歌預了無綫及新城會熱播,
而港台就兩睇,
假設這「新歌」是很有質素的,
港台也會正常熱播,
那「現實的實驗」來了,
三台也熱播,
唯獨商台偏偏唔播,
咁就知道商台「此時此刻」係咩料!

三妖戰北菇就差唔多😂

港台公正?
新人獎上屆係AL上上屆係姜濤喎,仲要三甲入面兩個Mirror,如果唔係怕俾人話,隨時上屆三甲三個mirror

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?
另外如果咩Ansonbean都有獎就真係造馬了,曾比特同張天賦呢?

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?
而家啲聽眾都唔係聽眾,而係觀眾..................投票唔係用對耳,係用對眼,所以果啲鬼死咁難聽嘅歌同所謂歌手都會獲獎,樂壇想話唔死都唔得!

你自己都分析到每個主辦機構嘅立場啦,根本所有頒獎禮都係做場戲,香港樂壇歷代以來都只係四大天王同Beyond嘅歌先叫做受大陸人歡迎,但佢哋啲歌都好似係出咗好一段時間先至係大陸市場推出咁。如果Gigi嘅新歌可以同一時間係大陸推出又受歡迎就真係好巴閉啦

引用:
原帖由 黃老邪 於 2021-9-10 10:32 PM 發表

有興趣想知道的一個「現實的實驗」問題,
就是~
Gigi的新歌預了無綫及新城會熱播,
而港台就兩睇,
假設這「新歌」是很有質素的,
港台也會正常熱播,
那「現實的實驗」來了,
三台也熱播,
唯獨商台偏偏唔播,
咁就知道商台「此時此刻」係咩料!
傷台,又名黃台

長崎武銀
引用:
原帖由 黃老邪 於 2021-9-10 10:04 PM 發表

萬眾期待,
炎明熹9月底前推新歌,
誓爭年尾「新人獎亅。
原本是「鏡妖」三雄爭霸之局,
現在出現變數。
Gigi又讓賽,
讓你班「前輩」行先9個月(播放率),
祇剩得3個月來爭霸。
四台拆局,
無綫~ 《勁歌金曲》 新人獎應該係Gigi囊中物。
商台~ 已經成為 viutv 的附屬機構,Gigi的歌曲係「禁歌」,冇乜播放率, 仲點會入到叱吒!
新城~似乎同《聲夢》關係唔錯,應該都會盡播(雖然得三個 ...
港台點會公正!
自從譚校長出席撐警活動後,港台就好少播阿倫嘅歌

引用:
原帖由 Ah_luk 於 2021-9-11 11:50 AM 發表

港台點會公正!
自從譚校長出席撐警活動後,港台就好少播阿倫嘅歌
《守下留情》被聽眾「咋型亅之後,
已播番校長D歌。

引用:
原帖由 黃老邪 於 2021-9-11 11:54 AM 發表

《守下留情》被聽眾「咋型亅之後,
已播番校長D歌。
以前我聽到深宵節目播舊歌,成日都播阿倫嘅舊歌,現在嘅播放率我諗差八九成,就知港台DJ幾偏頗

引用:
原帖由 Ah_luk 於 2021-9-11 11:59 AM 發表

以前我聽到深宵節目播舊歌,成日都播阿倫嘅舊歌,現在嘅播放率我諗差八九成,就知港台DJ幾偏頗
之前港台DJ好多都好黃(公然參與「三罷」),
但新台長上任後,
已 逐步清理門戶。

引用:
原帖由 黃老邪 於 2021-9-11 12:08 PM 發表

之前港台DJ好多都好黃(公然參與「三罷」),
但新台長上任後,
已 逐步清理門戶。
但係班後生些少嘅DJ咪仲係成日幫妖鏡助攻,狂播佢地嘅歌

Gigi潛質優厚歌藝一流
最重要係招數大把喺手
Gigi唔紅天理不容

錢就會繼續黎~~~錢係會繼續黎~~~
主題標籤 #勁歌金曲
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]