• 瀏覽: 28,766
  • 回覆: 185
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 擒高擒低靠腰力2 於 2021-9-13 11:37 AM 發表

荃葵青,周圍都係食店,返工無敵,
我間IT公司響葵涌,食行商業氣氛,間直perfect
我之前去間私募基金公司聊天。。在葵福路一間玻璃幕牆的辦公室里
全部員工和高層便服上班, 爽
陳慧琳老公的公司好像同一座
應該是租便宜

熱賣及精選
引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2021-9-15 12:40 AM 發表

其實有的咕哩都3至4萬人工,我公司倉就有3個
Dhl 倉管理層唔只3.4萬

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-15 09:13 AM 發表

黑衫黑褲個D?
我成日都著黑衫黑短褲啦,未有黑衣暴徒時我已經甘著,唔關著衫事!

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-11 10:40 PM 發表

唔計新都會/葵興嗰堆寫字樓 我諗冇一個地方垃圾工多過葵涌[sosad]

開價勁低 勁多返5.5-6日 搵個星期六朝早落葵芳睇吓 根本同星期一至五冇分別) 好多工唔近地鐵 好似貨櫃碼頭葵福路嗰啲 要坐shuttle 仲要葵芳成日塞車)

同埋因近貨櫃碼頭多倉 成個區多運輸佬多咕哩 唔只多大車空氣差 個個趕住去死咁款 第一句就老母前老母後 喺街又做火車頭 根本串過地盤佬 起碼地盤佬唔計返放工 ...
貨櫃碼頭/運輸轉口/物流之前係香港一大支柱
有咩問題?

就業市場你選人, 人選你
你有料既, 返 IFC 高層又得.
冇料既, 有工就要返架啦.

工廠區多數返五天半或六天

引用:
原帖由 er007 於 2021-9-15 01:55 PM 發表

Dhl 倉管理層唔只3.4萬
DHL響葵涌EDGE

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-11 10:40 PM 發表

唔計新都會/葵興嗰堆寫字樓 我諗冇一個地方垃圾工多過葵涌[sosad]

開價勁低 勁多返5.5-6日 搵個星期六朝早落葵芳睇吓 根本同星期一至五冇分別) 好多工唔近地鐵 好似貨櫃碼頭葵福路嗰啲 要坐shuttle 仲要葵芳成日塞車)

同埋因近貨櫃碼頭多倉 成個區多運輸佬多咕哩 唔只多大車空氣差 個個趕住去死咁款 第一句就老母前老母後 喺街又做火車頭 根本串過地盤佬 起碼地盤佬唔計返放工 ...
梨木樹都好撲街

引用:

同意,同老闆傾好搬公司去沙田或火炭

引用:
原帖由 秋天幼小的師兄 於 2021-9-15 05:21 PM 發表

同意,同老闆傾好搬公司去沙田或火炭
葵涌先好,近貨碼,近機場,近中環,近九龍,近大陸

引用:
原帖由 molittlemo 於 2021-9-15 14:12 發表

貨櫃碼頭/運輸轉口/物流之前係香港一大支柱
有咩問題?

就業市場你選人, 人選你
你有料既, 返 IFC 高層又得.
冇料既, 有工就要返架啦.
但運輸、物流係西工中最西!

有無聽過「小時唔讀書,大個做運輸」、「物流物流,勿留勿留」呀?

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-16 03:51 PM 發表

但運輸、物流係西工中最西!

有無聽過「小時唔讀書,大個做運輸」、「物流物流,勿留勿留」呀?
做物流會計,物流IT,物流SALE呢?

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-9-12 11:47 AM 發表

職業無分貴賤
估唔到仲有人信呢句嘢…
自我感覺良好吧!

咪咁低能啦

引用:
原帖由 roycecham 於 2021-9-20 11:00 PM 發表

估唔到仲有人信呢句嘢…
自我感覺良好吧!

咪咁低能啦
職業睇需求,不是睇貴賤,少人做,需求大,自然高人工。總之打工,全部都係奴隸!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]