• 瀏覽: 28,674
  • 回覆: 185
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 estateman 於 2021-9-12 08:10 PM 發表

乜吾糸將軍澳咩?
堆田區
毒果大樓
曱甴大本營
墳場
將軍澳多新私樓,自然多曱甴。葵涌公屋為主,曱甴系少d

熱賣及精選
引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-12 11:44 AM 發表

班運輸佬dup油大力、煞車急,步行快,搬運求其。訓練到碌9好似摩打
咩嘢邏輯

我都返過4號貨櫃碼頭10個月, 日日都要打醒十二分精神去倉寫字樓, 如果唔係一分心就會俾d大貨車車死, 仲有認同樓主所講好怕嗰班咕喱同運輸佬, 攪到D厠所, 污糟, 結果做左10個月就轉工.

引用:
原帖由 袋中加加速腋下 於 2021-9-13 08:00 AM 發表

我之前返過kcc短時間又覺得唔差,一出地鐵站就到,又多嘢食
荃葵青,周圍都係食店,返工無敵,
我間IT公司響葵涌,食行商業氣氛,間直perfect

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-9-12 10:54 AM 發表

我非常之同意樓主,咕喱佬啲格真係極差,格衰、爛口、周街掉煙頭、唔戴好口罩等等等等,打工嘅最底層抵佢一世無發圍!
和你乜搞亂香港嗰啲都喺西裝友,咕哩佬起碼仗義,唔似黃狗咁福街囉

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-9-13 12:17 PM 發表

和你乜搞亂香港嗰啲都喺西裝友,咕哩佬起碼仗義,唔似黃狗咁福街囉
響荃灣葵涌大把IT,會計公司

有得番咪偷笑囉

呢個時勢都咁多要求嘅

人心不足

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-9-12 10:54 AM 發表

我非常之同意樓主,咕喱佬啲格真係極差,格衰、爛口、周街掉煙頭、唔戴好口罩等等等等,打工嘅最底層抵佢一世無發圍!
其實唔只葵涌有呢個現象, 其他地區都有。

就以小弟返嘅九龍灣為例, 每到夜晚七點幾小弟放工嗰陣, 德X大廈對面間七仔門口, 就有唔少咕喱坐喺度煲煙飲啤酒, 咁都算啦, 佢哋拉低咗口罩, 都照樣響度高談闊論或者傾電話, 口沫橫飛, 簡直當防疫規例冇到。

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-9-13 11:31 AM 發表

點會無分呢
就係冇分

點都好過返觀塘啦,日日塞車塞到懷疑人生

引用:
原帖由 LT311 於 2021-9-13 01:59 PM 發表

荃葵青中心位,一拳打死東南港共妖邪區!

引用:
原帖由 LT311 於 2021-9-13 01:59 PM 發表

日日塞車,仲要比高昂車費老遠過嚟,遲到就比個仆街老細出氣。
呢D老細,完全無向員工著想過!

又響度惡意唱衰d優質地區

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-11 22:40 發表

唔計新都會/葵興嗰堆寫字樓 我諗冇一個地方垃圾工多過葵涌[sosad]

開價勁低 勁多返5.5-6日 搵個星期六朝早落葵芳睇吓 根本同星期一至五冇分別) 好多工唔近地鐵 好似貨櫃碼頭葵福路嗰啲 要坐shuttle 仲要葵芳成日塞車)

同埋因近貨櫃碼頭多倉 成個區多運輸佬多咕哩 唔只多大車空氣差 個個趕住去死咁款 第一句就老母前老母後 喺街又做火車頭 根本串過地盤佬 起碼地盤佬唔計返放工 ...
完全認同:Totally agreed with you
無論上葵涌和下葵涌也一樣,鬼域、狗C垃圾。
FYI, 好多人唔知什麼叫上下KWAI CHUNG
,
上葵涌即是和宜合道、石蔭、石籬、梨木樹。
下葵涌;Kwai Fong, Kwai Hing, 貨櫃碼頭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]