• 瀏覽: 28,557
  • 回覆: 185
  • 追帖: 2
如果有選擇餘地,見到是去Kwai Chung, 唔會申請

熱賣及精選
真係咁高要求揀返太古坊

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2021-9-13 02:39 PM 發表

真係咁高要求揀返太古坊
d錢拎晒去交租既閪老細

引用:
原帖由 Edison87 於 2021-9-13 02:26 PM 發表

完全認同:Totally agreed with you
無論上葵涌和下葵涌也一樣,鬼域、狗C垃圾。
FYI, 好多人唔知什麼叫上下KWAI CHUNG
,
上葵涌即是和宜合道、石蔭、石籬、梨木樹。
下葵涌;Kwai Fong, Kwai Hing, 貨櫃碼頭
吾計金融商業區,工廠區度度差吾多,睇你住邊。當然荔枝角最方便。其他吾通你住荃灣想走去觀塘返工咩。

引用:
原帖由 前往外圍的甩毛 於 2021-9-13 02:59 PM 發表

吾計金融商業區,工廠區度度差吾多,睇你住邊。當然荔枝角最方便。其他吾通你住荃灣想走去觀塘返工咩。
日日大量觀塘人去荃葵青返工就有份

柴灣先係最差既返工地點,九龍搭地鐵去柴灣都要一個小時......................

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-11 10:40 PM 發表

唔計新都會/葵興嗰堆寫字樓 我諗冇一個地方垃圾工多過葵涌[sosad]

開價勁低 勁多返5.5-6日 搵個星期六朝早落葵芳睇吓 根本同星期一至五冇分別) 好多工唔近地鐵 好似貨櫃碼頭葵福路嗰啲 要坐shuttle 仲要葵芳成日塞車)

同埋因近貨櫃碼頭多倉 成個區多運輸佬多咕哩 唔只多大車空氣差 個個趕住去死咁款 第一句就老母前老母後 喺街又做火車頭 根本串過地盤佬 起碼地盤佬唔計返放工 ...
咁新蒲崗呢?

話嘅正確

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-9-13 03:09 PM 發表

日日大量觀塘人去荃葵青返工就有份
調返轉一樣多..日日成個鐘巴士仲要預早出門口,收工例塞...

引用:
原帖由 前往外圍的甩毛 於 2021-9-13 03:56 PM 發表

調返轉一樣多..日日成個鐘巴士仲要預早出門口,收工例塞...
依家返荃葵青工更多,見到觀塘鰂魚涌死角位就啊開胃,日日大塞車又吊腳,晨早嚇走晒真係做野既老細。

火炭仲差,乜設施都冇咁,得工廈。

梨木道ー帯貨倉工廠大廈,行去地鐡要2O分鐘

附件

上葵工業區.jpg(411.99 KB)

2021-9-13 10:07 PM

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-9-12 10:54 AM 發表

我非常之同意樓主,咕喱佬啲格真係極差,格衰、爛口、周街掉煙頭、唔戴好口罩等等等等,打工嘅最底層抵佢一世無發圍!
配港女一絶。

引用:
原帖由 Edison87 於 2021-9-13 02:26 PM 發表

完全認同:Totally agreed with you
無論上葵涌和下葵涌也一樣,鬼域、狗C垃圾。
FYI, 好多人唔知什麼叫上下KWAI CHUNG
,
上葵涌即是和宜合道、石蔭、石籬、梨木樹。
下葵涌;Kwai Fong, Kwai Hing, 貨櫃碼頭
上葵唔近地鐵,好唔方便,下葵還好,但要入葵喜街0個邊返工就有排行

我之前喺葵涌見過一份工,葵涌站出去仲要行成15分鐘
從此之後決定咗葵乜嘅工都唔會做都唔會in

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]