• 瀏覽: 29,040
  • 回覆: 185
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-9-12 11:46 發表

可能好細兜呢
尤其著灰色衫個啲

熱賣及精選
引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-9-12 12:38 發表

邊個叫你返倉?
唔係返倉,我返藍籌地產嘅寫字樓

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-11 10:40 PM 發表

唔計新都會/葵興嗰堆寫字樓 我諗冇一個地方垃圾工多過葵涌[sosad]

開價勁低 勁多返5.5-6日 搵個星期六朝早落葵芳睇吓 根本同星期一至五冇分別) 好多工唔近地鐵 好似貨櫃碼頭葵福路嗰啲 要坐shuttle 仲要葵芳成日塞車)

同埋因近貨櫃碼頭多倉 成個區多運輸佬多咕哩 唔只多大車空氣差 個個趕住去死咁款 第一句就老母前老母後 喺街又做火車頭 根本串過地盤佬 起碼地盤佬唔計返放工 ...
有公返已經好好

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-12 12:43 PM 發表

唔係返倉,我返藍籌地產嘅寫字樓
KCC已經算好,如果你住西區仲方便平住選擇

嘩...怨氣好重呀

多9如. 有本事返中環, 人工一樣, 食Lunch都食窮你.

荃葵青合共佔左全港3份1職位

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-11 10:40 PM 發表

唔計新都會/葵興嗰堆寫字樓 我諗冇一個地方垃圾工多過葵涌[sosad]

開價勁低 勁多返5.5-6日 搵個星期六朝早落葵芳睇吓 根本同星期一至五冇分別) 好多工唔近地鐵 好似貨櫃碼頭葵福路嗰啲 要坐shuttle 仲要葵芳成日塞車)

同埋因近貨櫃碼頭多倉 成個區多運輸佬多咕哩 唔只多大車空氣差 個個趕住去死咁款 第一句就老母前老母後 喺街又做火車頭 根本串過地盤佬 起碼地盤佬唔計返放工 ...
每個倉都有文職,包括文員,會計,有d仲有IT人

荃葵青返工先正,附近又好多野食,香港中心位,交通非常發達

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-12 12:42 PM 發表

尤其著灰色衫個啲
關咩事

同意
葵芳 葵涌 葵興 好多細公司同工廠,亦有貨櫃碼頭班員工,倉庫 乾倉凍庫,運輸/司機出出入入又大把,人流較雜。

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-9-12 10:54 AM 發表

我非常之同意樓主,咕喱佬啲格真係極差,格衰、爛口、周街掉煙頭、唔戴好口罩等等等等,打工嘅最底層抵佢一世無發圍!
人哋做乜工關你鬼事?人哋又無問你借!乜你要幫手養咕哩咩?
不過我認同班人,成日不顧其他人,搭車坐車傾電話傾計鬼咁大聲!又粗口爛舌!食煙頭頭就週圍彈!
但係西裝友都好多人渣!

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-9-12 11:47 AM 發表

職業無分貴賤
不過咕喱佬唔多站尊重自己

環境葵涌的確唔係好,不過我都喺度返左十年。

打工最緊要份工啱,返工地點(除非太遠)始終係其次。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]