• 瀏覽: 25,778
  • 回覆: 176
  • 追帖: 2
唔計新都會/葵興嗰堆寫字樓 我諗冇一個地方垃圾工多過葵涌[sosad]

開價勁低 勁多返5.5-6日 搵個星期六朝早落葵芳睇吓 根本同星期一至五冇分別) 好多工唔近地鐵 好似貨櫃碼頭葵福路嗰啲 要坐shuttle 仲要葵芳成日塞車)

同埋因近貨櫃碼頭多倉 成個區多運輸佬多咕哩 唔只多大車空氣差 個個趕住去死咁款 第一句就老母前老母後 喺街又做火車頭 根本串過地盤佬 起碼地盤佬唔計返放工lunch time好少周街走)

仲有個葵芳站出面成日都見有班睇落明顯係咕哩佬周圍坐周圍隊啤酒 係星期日少啲)

熱賣及精選
講出我心聲,7年前已辭職, 這返工 過大量貨櫃車的馬路,都唔知邊日 唔留神 俾車死。近貨櫃碼頭多船 空氣絕對死差,比多車更嚴重

我非常之同意樓主,咕喱佬啲格真係極差,格衰、爛口、周街掉煙頭、唔戴好口罩等等等等,打工嘅最底層抵佢一世無發圍!

深切哀悼所有壯烈成仁的北京愛國同胞
梁振英
咪搵第二區既工

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-9-12 10:54 發表

我非常之同意樓主,咕喱佬啲格真係極差,格衰、爛口、周街掉煙頭、唔戴好口罩等等等等,打工嘅最底層抵佢一世無發圍!
班運輸佬,碌9好似摩打

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-12 11:33 AM 發表

班運輸佬,碌9好似摩打
你俾佢地插過菊花?

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-12 11:37 發表

你俾佢地插過菊花?
班運輸佬dup油大力、煞車急,步行快,搬運求其。訓練到碌9好似摩打

咪話人咕喱

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-12 11:44 AM 發表

班運輸佬dup油大力、煞車急,步行快,搬運求其。訓練到碌9好似摩打
可能好細兜呢

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-9-12 10:54 AM 發表

行業又冇分咩低層

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-9-12 10:54 AM 發表

職業無分貴賤

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-12 11:44 AM 發表

多數係爛佬.

引用:
原帖由 北斗利刃 於 2021-9-12 12:51 AM 發表

講出我心聲,7年前已辭職, 這返工 過大量貨櫃車的馬路,都唔知邊日 唔留神 俾車死。近貨櫃碼頭多船 空氣絕對死差,比多車更嚴重
葵湧唔少人㗎喎,空氣咁差

好不容易自己寫到真正啱英語地址,否則被人起了疑竇,信定不信,你自己的決定吧!

E.g.

Shing Keung House
63 Kwai Shing East Estate
South Kwai Chung
Kwai Tsing District
New Territories
Hong Kong

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-11 10:40 PM 發表

唔計新都會/葵興嗰堆寫字樓 我諗冇一個地方垃圾工多過葵涌[sosad]

開價勁低 勁多返5.5-6日 搵個星期六朝早落葵芳睇吓 根本同星期一至五冇分別) 好多工唔近地鐵 好似貨櫃碼頭葵福路嗰啲 要坐shuttle 仲要葵芳成日塞車)

同埋因近貨櫃碼頭多倉 成個區多運輸佬多咕哩 唔只多大車空氣差 個個趕住去死咁款 第一句就老母前老母後 喺街又做火車頭 根本串過地盤佬 起碼地盤佬唔計返放工 ...
邊個叫你返倉?

提示:支持鍵盤翻頁左 右