• 瀏覽: 4,317
  • 回覆: 27
引用:
原帖由 樓下遠方的樹根 於 2021-9-12 09:18 PM 發表

今日想入去朝聖,但去到時太多人了,排隊條龍打晒蛇餅,最後都係放棄了。
影片
唔怪得投票率甘低啦
原來去曬donki

熱賣及精選
引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-9-14 12:47 PM 發表

唔怪得投票率甘低啦
原來去曬donki
Donki終於開張是好多人期待已久的事

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-9-14 12:47 PM 發表

唔怪得投票率甘低啦
原來去曬donki
呢個只係其中一個原因,另外就係無灑所謂既民主派議員,d人一係唔投票,一係投白票或搞到變廢票

今日終於不用排隊入到去,貨品很多,但唔多啱我,揀得落手只有兩三款零食。最後排隊埋單,又係要經過長長的人龍丶蛇餅才可出到門囗。

我估我自己無乜必要都唔會再行入去。

今早終於去咗donki八卦下,感覺地方較細,故此貨架間通道狹窄,真係唔知人多時點行! 就現場所見,零食比較多,但價錢唔平,除此之外就是壽司、和牛較多人關注,而家居用品則種類非常之少。 日式熟食方面,碗飯要五、六十蚊,仲有串燒、糕點等小食。

結論:唔會再特意去。

其實我都想知..點解要整個青茂關出黎
可能大陸戈邊會方便
但相反入到澳門..戈邊無車無巴士
所以D人會去返拱北關囉

我都係咁話..行過一次就夠

引用:
原帖由 claw爪 於 2021-9-26 01:45 AM 發表

可能大陸戈邊會方便
所以D人會去返拱北關囉
戈邊大把車,附近有個青州坊巴士總站,有30同34號就可以去氹仔,有16,16s,5x,另外仲有其他車站,51a等等,如果熟路就唔會話無巴士

引用:
原帖由 claw爪 於 2021-9-26 01:45 AM 發表

可能大陸戈邊會方便
所以D人會去返拱北關囉
澳門政府想分流拱北人流,疫情過後,遊客多番,分流到幾多,就知青茂有無效用。

關口有的士站,周圍有巴士站,對面有發財巴點,都還算方便。

引用:
原帖由 comton36 於 2021-9-27 10:45 PM 發表

澳門政府想分流拱北人流,疫情過後,遊客多番,分流到幾多,就知青茂有無效用。

關口有的士站,周圍有巴士站,對面有發財巴點,都還算方便。
青茂口岸應該係俾旅客用既會方便d,因為過澳門青茂口岸,就已經去到城軌大堂,方便旅客坐城軌

試過繁忙時間由拱北過關,真係千軍萬馬都不夠形容!

引用:
原帖由 lydiacwl 於 2021-9-28 08:47 PM 發表

青茂口岸應該係俾旅客用既會方便d,因為過澳門青茂口岸,就已經去到城軌大堂,方便旅客坐城軌
無錯,如果疫情後加番免稅店,應該可以吸引更多旅客用。

哈..咁我又真係吾熟路

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]