• 瀏覽: 594
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
大型的雪櫃, 散熱時旁邊熱氣好利害,

如沒開冷氣時熱風好大,
是否一小時一次散熱?
如旁邊有架擋住,
會否影響食物, ??

加上沒冷氣,開風扇令到
熱風更大。吹到周圍都熱。

熱賣及精選
放係邊到放在廚房咪5洗驚開冷氣時熱囉

雪櫃除咗兩邊散熱要預留幾寸空間外,機頂都會散熱(出水)所以一定唔可以攞嘢上去。

引用:
原帖由 Samurai2338 於 2021-9-12 04:20 PM 發表

如沒開冷氣時熱風好大,
是否一小時一次散熱?
如旁邊有架擋住,
會否影響食物, ??

加上沒冷氣,開風扇令到
散熱當然不是以小時一次,應該睇溫度而定沒有到設定的溫度就會散熱,到達設定溫度就會停機不散熱

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-9-12 04:27 PM 發表

放係邊到放在廚房咪5洗驚開冷氣時熱囉
你不如教吓樓主,好似你屋企咁,打孖兩個雪櫃放在你瞓緊嗰張碌架床床頭,然後開住部移動城堡,一定冇問題

你說對不對 ?

附件

20200616_6c761dbcb7c10e868738WHIJXQlriaGf.jpg(32.04 KB)

2021-9-13 04:34 PM

20210716_2e3085fe7213700075a2nNqufioDXQ2l.jpg(101.43 KB)

2021-9-13 04:34 PM

引用:
原帖由 alee001 於 2021-9-12 04:35 PM 發表

雪櫃除咗兩邊散熱要預留幾寸空間外,機頂都會散熱(出水)所以一定唔可以攞嘢上去。
ching,你睇吓我 #5 嘅回帖入便嗰兩張相就知你講嘅野未必人人覺得啱......... 雪櫃頂上面飲嘅食嘅,雜物甚至連神位都有

引用:
原帖由 Samurai2338 於 2021-9-12 04:20 PM 發表

如沒開冷氣時熱風好大,
是否一小時一次散熱?
如旁邊有架擋住,
會否影響食物, ??

加上沒冷氣,開風扇令到
樓主想知你個雪櫃幾多 L 大 ? thx

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 13/9/2021 16:39 發表

ching,你睇吓我 #5 嘅回帖入便嗰兩張相就知你講嘅野未必人人覺得啱......... 雪櫃頂上面飲嘅食嘅,雜物甚至連神位都有
個神位日日畀啲熱氣蒸住, 好似焗桑拿咁....呢啲後人運程會點???

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-13 04:44 PM 發表

個神位日日畀啲熱氣蒸住, 好似焗桑拿咁....呢啲後人運程與會點???
間屋亂成咁,睇見都想喊

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-9-13 04:39 PM 發表

我只係按一般說明書要求講解,當然個人或環境點擺係佢問題,甚至有人中意擺床下底都得,但預要咗耐用好易壞...

引用:

如沒開冷氣時熱風好大,
是否一小時一次散熱?
如旁邊有架擋住,
會否影響食物, ??

加上沒冷氣,開風扇令到
樓主.你問完野就潛水..........係乜野玩法 ??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]