• 瀏覽: 10,052
  • 回覆: 110
本主題由 Fred33 於 2021-9-15 05:34 PM 移動
錢好容易搵得番 賣下地 收下稅

熱賣及精選
緊縮開支, 増加稅收, 必然之選, 預期打工仔要勒緊褲頭。

加重限聚同安心到15000,重複犯罪就30000又幫到疫情,又幫到庫房

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-9-12 10:05 PM 發表

圖書館入場要收錢
裁減不忠誠的公務員,我寫包單效率提升、赤字消除。

引用:
原帖由 海灘紅色的師兄 於 2021-9-12 10:20 PM 發表

大幅加罰款,牌費。違泊衝燈罰5000
垃圾蟲10000
加強安心出行執法,每日收入多一仟萬不是夢

引用:
原帖由 19611691 於 2021-9-13 08:04 AM 發表

裁減不忠誠的公務員,我寫包單效率提升、赤字消除。
點為之不忠誠?

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-12 10:48 PM 發表

要俾錢,啲人就唔黎啦。
無人黎,即係要執啦。
圖書館收得幾多,啲人亂噏唔使理

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-12 10:50 PM 發表

頂,咁出年就算外邊加 5%,我地都肯 L 定凍薪啦。
未必,裁員加薪私人公司慣常手法。

引用:
原帖由 我笨笨 於 2021-9-12 10:51 PM 發表

長俸cut
MPF 15%減到10%
唔俾買美股
全世界轉晒郵局咁自負盈虧
自負盈虧,港台咪一樣年年注資經營!無分別。

支持炒曬班垃圾黃畜,食政府反政府,垃圾不怕

引用:
原帖由 chikshu 於 2021-9-13 08:06 AM 發表

點為之不忠誠?
在社交媒體曾發放反政府煽動宣傳,曾參與罷工及反政府遊行,這批人重心不會放在工作效率及成效之上,裁減利多於弊。

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-12 09:18 PM 發表

即係點?
政府可以點改組?
係咪廢除所有康樂文化設施?
咁就可以即炒一萬人,計埋外判工,一年可以慳返過百億。
跟手啲運動場,圖書館,文化中心用地,全部用黎起樓,
咁就乜財赤都無哂!

誇張左啲,不過呢,就聞到老董粉蟲果浸除:凍結招聘。

-----
行政長官林鄭月娥透露,下月發表的施政報告會集中香港長遠發展,政府改組是不能迴避的問題。她又指,政府未來幾年都入 ...
將康文署人員,社工,食玩署,環保署調去抄牌,一定掂。

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-12 10:50 PM 發表

頂,咁出年就算外邊加 5%,我地都肯 L 定凍薪啦。
改組政府架構、精簡公務員人手。抽調部份人手處理兩制公務員被分化問題(如在網上發布政府不信任新制公務員等毫無根據的言論),將分化公務員的行為列為刑事罪行。一經定罪判刑,建議送返內地監獄服刑(如秦城監獄)、財產收歸港有、剝奪政治權利終身,以及享用三公(3餐都只食公仔麵)…….待續

引用:
原帖由 爆料者 於 2021-9-13 08:51 AM 發表

改組政府架構、精簡公務員人手。抽調部份人手處理兩制公務員被分化問題(如在網上發布政府不信任新制公務員等毫無根據的言論),將分化公務員的行為列為刑事罪行。一經定罪判刑,建議送返內地監獄服刑(如秦城監獄)、財產收歸港有、剝奪政治權利終身,以及享用三公(3餐都只食公仔麵)…….待續
積奇開咗同一個post同慢兄打對台

引用:
原帖由 chikshu 於 2021-9-13 08:06 AM 發表

點為之不忠誠?
顏武周用所有時間去攪事出哂位,還獲得提升,提拔者忠誠顯易而見,莫非唔使找數!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]