• 瀏覽: 9,990
  • 回覆: 110
本主題由 Fred33 於 2021-9-15 05:34 PM 移動
引用:
原帖由 河原町 於 2021-9-12 11:04 PM 發表

無咗積奇會變晒正常討論,少咗好多歡樂架
呢個貼,就正常少少咁吹水喇。

唔俾佢入黎,佢都會係第二度凸出黎,俾大家慢慢 L。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-13 07:48 PM 發表

係囉,「掛職」呢樣咁 L 堅嘅嘢,提都無提。
可能攪同本地私企掛職,咁我便利店老友香煎牛牛積奇有機會入嚟我哋政府度做公務員做嘅 duty.
eg 响物料倉執貨

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-13 07:53 PM 發表

呢個貼,就正常少少咁吹水喇。

唔俾佢入黎,佢都會係第二度凸出黎,俾大家慢慢 L。
佢開嘅 post水靜鵝飛,佢自己不斷留言谷數谷人氣。但豬豬就超多。
唉!情何以堪。

引用:
原帖由 爆料者 於 2021-9-13 08:15 PM 發表

佢開嘅 post水靜鵝飛,佢自己不斷留言谷數谷人氣。但豬豬就超多。
唉!情何以堪。
佢入唔到嚟玩,就開個一模一樣嘅帖打對台

引用:
原帖由 爆料者 於 2021-9-13 08:15 PM 發表

唉!情何以堪。
無計架喎,
呢版肯講多幾句嘅,都俾佢 block 哂。
生客入到黎,都係諗住有無乜嘢消息呀、資訊呀咁,
佢就只係識 C & P,仲要乜內容都無,
佢貼果啲,入得黎嘅都知啦,洗屁佢講咩。
咁啲人望完,就梗係留言都廢西事。

引用:
原帖由 河原町 於 2021-9-13 08:19 PM 發表

但佢又要 block 人喎,
很傲嬌,口裡說不,身體卻很誠實。

引用:
原帖由 河原町 於 2021-9-13 08:19 PM 發表

豬豬數一定唔夠佢多

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-13 08:24 PM 發表

但佢又要 block 人喎,
很傲嬌,口裡說不,身體卻很誠實。
學佢話

因為非佢族類…殺無赦!

唔啱佢聽嘅說話,一律拉黑,佢個帖只得佢中意聽嘅話!

引用:
原帖由 河原町 於 2021-9-13 08:51 PM 發表

學佢話

因為非佢族類…殺無赦!

唔啱佢聽嘅說話,一律拉黑,佢個帖只得佢中意聽嘅話!
佢去其他貼搭咀,
就去關心下佢,L 佢兩嘢,等佢知道呢,都有人睇下佢架,佢其實唔孤獨嘅。
咁呢,或者可以減輕下佢病情,日行一善黎架!

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-9-13 06:27 PM 發表

以前人手抄牌,抄一條街可能要一小時,現在可能是15分鍾,抄牌數量比之前高出2陪以上
其實用機印牛肉乾抄違泊比用人手抄無師兄諗既快咁多
見過2個咖啡抄牌一個手寫,一個機印,其實抄一張既速度無快到
只係機印避左D人拗字蹟唔清楚打甩張告票

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-13 09:37 PM 發表

佢去其他貼搭咀,
就去關心下佢,L 佢兩嘢,等佢知道呢,都有人睇下佢架,佢其實唔孤獨嘅。
咁呢,或者可以減輕下佢病情,日行一善黎架!
慢兄, 題外話請教
其實排公務員籌買居屋係唔係比排等公屋化算

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-9-13 11:33 PM 發表

慢兄, 題外話請教
其實排公務員籌買居屋係唔係比排等公屋化算
首先,如果你係單身,仲要無乜希望結到婚,
咁就一定係買居屋,千其唔好嫌山旯旮,
其實最 X 平果類,有六至七座樓果種,咁先係最化算。
乜嘢買黎等升值,之後賣左佢再買私樓,
無謂想太遠,可以咁玩得贏嘅,時也命也,無得強求。

如果,有人肯同你住 260 呎公屋,
咁就梗係拎公屋,唔好望市區,求其唔太隔涉都要殺。
即時節省 10K 左右嘅租金。
之後儲到錢,先再考慮一下,用公屋換綠表,
以「核心家庭」嘅身份,再去抽新居屋。

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-9-13 11:27 PM 發表

其實用機印牛肉乾抄違泊比用人手抄無師兄諗既快咁多
見過2個咖啡抄牌一個手寫,一個機印,其實抄一張既速度無快到
只係機印避左D人拗字蹟唔清楚打甩張告票
如果人手抄,基本上 要抄,車牌號碼,時間地點日期,但係現在用手機,只需掃行車証和定位,已經可以印到出來,所有人包括警察和車主,都話快過以前好多,真係第一次聽話兩者差不多。
我只可以講,咁啱你見到個次可能技術上出了問題,所以才會和人手差不多。

將康民同小販隊合併做 城管,咁咪岩囉,橫掂呢兩個部門都廢

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-13 07:52 PM 發表

Jackyfree2 佢喺香港做多十年便利店,
先係對佢最好嘅折磨。

俾佢返左大陸,
一個唔該學埋啲乜嘢「月返三日工,夠食夠交租」,
反而仲會益左佢。
你應該好耐無回國了解國情,內地工時長,壓力大,不是三十年前。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]