• 瀏覽: 10,058
  • 回覆: 110
本主題由 Fred33 於 2021-9-15 05:34 PM 移動
引用:
原帖由 iwyk4 於 2021-9-15 01:59 PM 發表

根本政策局就係疊床架屋,那些年老懵懂管唔掂陳四萬,咪整個高官問責制出嚟削佢權,
以前布政司一個管哂啲署/處長,依家就署/處長上面整多批局長,
所以當年為額外支付問責局長每年數千萬港元薪酬及其他開支而不增加政府支出,削減大量公務員職位。
頂佢個肺,即係出年都唔洗指意有人工加。

熱賣及精選
引用:
原帖由 iwyk4 於 2021-9-15 01:59 PM 發表

根本政策局就係疊床架屋,那些年老懵懂管唔掂陳四萬,咪整個高官問責制出嚟削佢權,
以前布政司一個管哂啲署/處長,依家就署/處長上面整多批局長,
所以當年為額外支付問責局長每年數千萬港元薪酬及其他開支而不增加政府支出,削減大量公務員職位。
開位由上至下, cut位就由下至上
最後就係將多過兵幾倍

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-15 09:56 PM 發表

宜家既勢估往後幾年都唔會加
往後各類保安作業維持費會持續上升,錢就得咁多,一定係其他地方cut

執咗平機會、私隱公署、競委會啦!

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-15 09:56 PM 發表

仲想加人工,依家誰大誰惡誰正確,你有槍就話有Point啫

話時話,點解又去咗吹水版呢?

引用:
原帖由 iwyk4 於 2021-9-16 09:04 AM 發表

仲想加人工,依家誰大誰惡誰正確,你有槍就話有Point啫

話時話,點解又去咗吹水版呢?
老細你唔明,我就講到明啦。

我推測啦,政版果隻 FXXX33,根本就係 jackyfree2 真身。
我一日到黑恥笑隻 jackyfree2,
佢唔妥我好 L 耐啦。
我都去過投訴版出過貼,
但「易辟」話兩者無關連,咁我都無乜好講。

點解佢地唔索性禁埋我言?
咁我就唔知了。

我有一排消失左,就係個 a/c 釘 9 左,
係有一次手痕,見 login 得返,咁先上返水,𢯎下水吹咁囉。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]