• 瀏覽: 11,231
  • 回覆: 95
  • 追帖: 1
今日同同事食飯個陣講起好想食肉醬意粉,之後我講左句:但係肉醬意粉冇餸我想買埋燒賣食
個同事即刻好大反應咁問:肉醬意粉點解係冇餸?
我真係完全唔覺得肉醬意粉啲肉醬可以叫做餸
肉醬肉醬即係啲肉係跟住個醬架嘛冇左個醬佢都唔可以同個意粉單獨生存…
點知個同事話:咁佢係肉咪就已經係餸囉!
拗左5分鐘都冇結論我就決定上黎問下大家到底肉醬意粉上面既肉醬應該係屬於醬定係餸先?

熱賣及精選
緊係醬啦點會係餸?

肉醬意粉嘅肉醬唔係餸 咁免治牛肉飯又點
材料應該一樣
意粉加d芝士焗 免牛加隻蛋

肉醬意粉唔係焗.而係用火鎗燒面.所以意粉係有水份.

廢人講廢話!有乜問題?有屎?

引用:
原帖由 叉燒雞飯 於 2021-9-13 12:04 PM 發表

今日同同事食飯個陣講起好想食肉醬意粉,之後我講左句:但係肉醬意粉冇餸我想買埋燒賣食
肉醬肉醬即係啲肉係跟住個醬架嘛冇左個醬佢都唔可以同個意粉單獨生存…
拗左5分鐘都冇結論我就決定上黎問下大家到底肉醬意粉上面既肉醬應該係屬於醬定係餸先?
點解食肉醬意粉要有餸,意粉最高境界係蒜香橄欖油意粉Spaghetti Aglio e Olio

這個是意大利人最喜歡的意大利麵之一,意大利名叫Spaghetti aglio e olio, 材料就只有橄欖油蓉及意大利麵。

Spaghetti Aglio e Olio 香蒜意粉

🥜者清,局者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬  全公司已打科興💉💉💪
✌️
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-9-13 01:53 PM 發表

點解食肉醬意粉要有餸,意粉最高境界係蒜香橄欖油意粉Spaghetti Aglio e Olio

這個是意大利人最喜歡的意大利麵之一,意大利名叫Spaghetti aglio e olio, 材料就只有橄欖油,蒜蓉及意大利麵。

https://i1.wp.com/www.mrspskitchen.net/wp-content/uploads/2015-06-22-22-37-19_deco.jpg?w=1280&ssl=1
大部分香港人都冇見過意大利粉係什麼回事,一直都當係茶記碟頭飯看待,覺得一定要見到有"餸"先係一碟完整嘅碟頭飯。

引用:
原帖由 叉燒雞飯 於 2021-9-13 12:04 PM 發表

我撐你。
不過,食叉燒好過食燒賣。
如果,係7仔買隻雞脾。

引用:

肉醬本身已經係餸,
唔配意粉, 可以用來做千層麵,
可以用來做牧羊人批,
肉醬本身已經有很多不同的食法

引用:

毛聊

你下次叫一個order "走醬"
睇下有冇肉碎跟咪知答案囉

引用:

是餸是醬也好 不需發表

曾為你願意 我夢想都不要
流言自此心知不會少.....

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-9-13 01:53 PM 發表

這個是意大利人最喜歡的意大利麵之一,意大利名叫Spaghetti aglio e olio, 材料就只有橄欖油,蒜蓉及意大利麵。

https://i1.wp.com/www.mrspskitchen.net/wp-content/uploads/2015-06-22-22-37-19_deco.jpg?w=1280&ssl=1
+少少乾辣椒

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-9-13 12:50 PM 發表

緊係醬啦點會係餸?
肉餸意粉

主題標籤 #燒賣
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]