• 瀏覽: 1,893
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
本來想去食魚蛋粉但太長龍唔想等便去這店。三個人叫了出名的8粒魚肉燒賣,兩碗生菜魚肉碗仔翅,4粒粉果,一大份烝腸粉。份份東西都是大大粒,足料。碗仔翅多料但湯不足,加多些水份好些。粉果好大粒,皮比較厚。腸粉落得太多不同的醬,可減少些?魚肉燒賣也是大大粒,好食。也是好食的一餐。要$120,也不過是每人$40!

熱賣及精選
食小食貴過食飯

哩間有人讚先出奇
香港人冇食過好嘢

引用:
原帖由 Ryan2222222222 於 2021-9-13 02:21 PM 發表

哩間有人讚先出奇
香港人冇食過好嘢
香港人冇食過好嘢?

唔錯。

引用:
原帖由 petitepommedete 於 2021-9-13 01:47 PM 發表

本來想去食魚蛋粉但太長龍唔想等便去這店。三個人叫了出名的8粒魚肉燒賣,兩碗生菜魚肉碗仔翅,4粒粉果,一大份烝腸粉。份份東西都是大大粒,足料。碗仔翅多料但湯不足,加多些水份好些。粉果好大粒,皮比較厚。腸粉落得太多不同的醬,可減少些?魚肉燒賣也是大大粒,好食。也是好食的一餐。要$120,也不過是每人$40!
音眉

唔錯

引用:
原帖由 Ryan2222222222 於 2021-9-13 02:21 PM 發表

哩間有人讚先出奇
香港人冇食過好嘢
真係一般般水準,諗極都唔明咁多年來佢都係過咗lunch時間先開鋪,香港租金貴開少啲時間都唔掂啦,除非間鋪係自己

引用:
原帖由 魔鬼@教練再世 於 2021-9-13 04:12 PM 發表

真係一般般水準,諗極都唔明咁多年來佢都係過咗lunch時間先開鋪,香港租金貴開少啲時間都唔掂啦,除非間鋪係自己
疫情下,生意難做,各有各的難處。

咁都要$120?

突然間覺得週末食咗餐合益泰好鬼抵

對,貴嗎?

引用:
原帖由 petitepommedete 於 2021-9-13 01:47 PM 發表

Wow
呢隻corning碟應該有超過30年歷史!
呢隻花款我細路時已用緊

Corning 碟是我家的因我們食剩一件粉果打包回家.碟不是店舖的.哈哈,識貨呢!

後着驚天人 無敵是賭神
主題標籤 #燒賣 #腸粉
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]