• 瀏覽: 13,637
  • 回覆: 258
唔信你假日出街行下玩下,天橋上天橋底,坐滿南亞人,想去公園坐下玩下,又俾啲人霸晒,去海灘玩,一大堆外傭露營,唔知以為香港係南亞國家,仲好似啱啱打完仗,個個無家可歸咁…

附件

Screenshot_20210914_083532.jpg(179.67 KB)

2021-9-14 08:36 AM

熱賣及精選
家裡多一個工人, 夫婦少了點生活空間。。又嫌工人煮無新意, 趕潮流手機叫外賣,  不是食物送到己放涼, 或食材垃圾材料。。。跟本不需要工人, 鐘點打掃便可以。

引用:
原帖由 非誠勿妖 於 2021-9-13 03:42 PM 發表

唔信你假日出街行下玩下,天橋上天橋底,坐滿南亞人,想去公園坐下玩下,又俾啲人霸晒,去海灘玩,一大堆外傭露營,唔知以為香港係南亞國家,仲好似啱啱打完仗,個個無家可歸咁…
冇姐姐邊個幫班港女臭仔

引用:
原帖由 非誠勿妖 於 2021-9-13 03:42 PM 發表

又玩種族歧視

引用:

佢地有影響你嗎?

引用:
原帖由 流西水股 於 2021-9-13 04:51 PM 發表

又玩種族歧視
黃狗又改變玩法,今次玩種族歧視

引用:
原帖由 87er 於 2021-9-13 05:14 PM 發表

佢地有影響你嗎?
冇就唔會講啦,回覆前請用腦!

佢哋算係咁㗎啦

這確是香港醜陋的一面
很不喜歡

說好的6比5已出現,真係辛苦晒

外傭在港工作已有40幾年歷史,佢地人數等同一個大社區,其實無乜野好討論。

有人住公屋都請傭工!而家的香港夫婦好似完全唔曉照顧自己咁!點會唔度度都係外傭?

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-9-13 05:58 PM 發表

黃狗又改變玩法,今次玩種族歧視
yc連自己中國人身份刀吾認

引用:
原帖由 EKK9928 於 2021-9-13 07:29 PM 發表

佢哋算係咁㗎啦
坐完自覺執好D垃圾
反觀港蝗yC
嚴人寬己
劣行又屈大陸人

黃畜有爺生無毑教,都係賓妹教岀嚟既畜牲

一齊玩,會感覺好啲

一路發
主題標籤 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右