• 瀏覽: 18,790
  • 回覆: 110
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 Ariko 於 2021-9-13 04:13 PM 發表

上星期聽同事講起, 原來印尼撈麵係有兩隻, 於是我就買左原味 + B版本黎試下

食完後:
原味: 香而辣

B版本: 甜啲, 而且蒜咪濃郁啲

大家都可以一齊買黎試下
你邊度鄉下落黎架,營多同喜達兩個牌子,一早就有架啦,超級市場都係一早兩隻都有賣,而且仲有其他唔同顏色包裝的唔同味道,不過唔同味道的而家好少見

熱賣及精選
引用:
原帖由 Ariko 於 2021-9-13 04:13 PM 發表

上星期聽同事講起, 原來印尼撈麵係有兩隻, 於是我就買左原味 + B版本黎試下

麵同調味料就咁睇分別唔大:

醬睇落就係B版本濃啲啲, 而且乾蒜多啲

撈完就係B版本嘅麵深色啲

食完後:
原味: 香而辣

B版本: 甜啲, 而且蒜咪濃郁啲

...
消委會報導?

一次要食兩包先夠飽

引用:
原帖由 新丁一號 於 2021-9-13 05:25 PM 發表

有冇師兄師姐起香港見過呢隻?
Ching ,pho應該係金邊粉喎!不過都多謝介紹

吓?幾個牌子仲各有水貨行貨,都唔係一日的事。
759和莎莎都好多年啦,仲未知咩係水貨?

引用:
原帖由 波濤可愛的小腸 於 2021-9-13 07:30 PM 發表

請問那個包裝係B版本?
我都想問,明明我買第一張圖下方果隻,但拆開包後係第二張圖上方果隻(乾蔥係銀色包裝),都唔知樓主點定B版?

根本兩個牌子、
同埋大家可以去啲印尼鋪頭仔買、
正宗啲唔怕俾人呃。
超市嗰啲所謂水貨行貨、
好多都大陸造的、
唔同味、
屋企有工人就識分。

引用:
原帖由 colinbb 於 2021-9-13 09:24 PM 發表

Ching ,pho應該係金邊粉喎!不過都多謝介紹
我知
我食過,好好食
所以想搭單問下各位啫

下面那種才是正宗,我二三十年前就係食佢👍

哥倫布發現新大陸

我認為 營多 較好

2個版本!

引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2021-9-13 08:44 PM 發表

我通常撈生雞蛋
生雞蛋衛生得唔得?

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2021-9-13 08:49 PM 發表

你邊度鄉下落黎架,營多同喜達兩個牌子,一早就有架啦,超級市場都係一早兩隻都有賣,而且仲有其他唔同顏色包裝的唔同味道,不過唔同味道的而家好少見
其他味係d印尼舖有,但可能直接印尼入口,d調味料包裝差d(成日爛),同一開大袋後,其他包裝d調味粉好快通風變一舊!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]