• 瀏覽: 11,552
  • 回覆: 90
對於備受到關注的運動員薪酬問題,當中單車爭先賽銅牌得主李慧詩月薪最高為4.8萬元,林大輝指,運動員的收入不能「只睇直接資助」,因為運動員在體院免費居住及用膳,運動員出外參加比賽許多時都有獎金,形容運動員如「營業員」般多勞多得,強調很多行業的薪酬都與表現掛勾,精英比賽是「弱肉強食、你追我趕、你爭我奪、不進即退」

48000一個月 多定少

熱賣及精選
好好啦,4萬幾

算叫好,不過留意運動員職業生捱短暫,退役要諗諗。

引用:
原帖由 denniscwip 於 2021-9-13 07:14 PM 發表

算叫好,不過留意運動員職業生捱短暫,退役要諗諗。
退了役後就冇$?

引用:
原帖由 AKB-48 於 2021-9-13 07:26 PM 發表

退了役後就冇$?
退役之後就要食自己,李慧詩職業生涯都算長,可以揾到錢買樓。

引用:
原帖由 phmo 於 2021-9-13 07:31 PM 發表

法國奧運佢都要參加

4萬8一個月為香港帶來返幾多經濟效益

引用:
原帖由 咬人蘇 於 2021-9-13 06:34 PM 發表

對於備受到關注的運動員薪酬問題,當中單車爭先賽銅牌得主李慧詩月薪最高為4.8萬元,林大輝指,運動員的收入不能「只睇直接資助」,因為運動員在體院免費居住及用膳,運動員出外參加比賽許多時都有獎金,形容運動員如「營業員」般多勞多得,強調很多行業的薪酬都與表現掛勾,精英比賽是「弱肉強食、你追我趕、你爭我奪、不進即退」

48000一個月 多定少
曱甴廢青嚟講太多

引用:
原帖由 phmo 於 2021-9-13 07:31 PM 發表

碧桂園(2007)與宏安地產(1243)合作的馬鞍山泓碧,今晚首度開售。市場消息指, 有「牛下女車神」美譽的香港單車名將李慧詩或相關人士,以約895萬元購入項目5座中層實用526方呎H室兩房戶,折合實呎約1.7萬元

佢2018年己經做左業主啦

引用:
原帖由 wsvchuen 於 2021-9-13 08:08 PM 發表

4萬8一個月為香港帶來返幾多經濟效益
香港AO EO 個個月薪都高過佢 有咩經濟利益 佢起碼比其他國家知道香港有人係單車好勁 

奧運銅牌都夠成世用

引用:

咁我係佢就一於腳斷都要踩到去巴黎

引用:
原帖由 raclau 於 2021-9-13 08:14 PM 發表

碧桂園(2007)與宏安地產(1243)合作的馬鞍山泓碧,今晚首度開售。市場消息指, 有「牛下女車神」美譽的香港單車名將李慧詩或相關人士,以約895萬元購入項目5座中層實用526方呎H室兩房戶,折合實呎約1.7萬元

佢2018年己經做左業主啦
我知,上次嗰間5百幾萬,今次8百幾,升咗Lvl啦!

運動員去到咁TOP先4萬8,一D唔高

引用:
原帖由 AKB-48 於 2021-9-13 07:26 PM 發表

退了役後就冇$?
除非教人

主題標籤 #李慧詩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]