• 瀏覽: 18,007
  • 回覆: 219
引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-14 10:06 AM 發表

點計收視都系跌, 令股價跌又蝕錢.
唔系就唔駛要搵人救亡, 但越救越亡.
其實長遠計,電視同家庭電話一樣,係邁向被淘汰既舊式工業消費品。。。死抱收視,就好似諾基亞接唔開發smarton咁,遲早玩完!

熱賣及精選
引用:
原帖由 派閥政治 於 2021-9-14 09:39 AM 發表

咁都係計左網上播放拉
仲要係七日誇平台收視,而家係直播收視,點比呀,以前直頭連街外電視都計埋落收視度,死計爛計先有30點⋯⋯

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-14 08:06 AM 發表

老歌神張學友幫港姐谷收視衰左, 幫Gin Lee攞最女睇下又得唔得.
你阿爸阿媽唔會老架?

引用:
原帖由 TSL820105 於 2021-9-14 10:15 AM 發表

仲要係七日誇平台收視,而家係直播收視,點比呀,以前直頭連街外電視都計埋落收視度,死計爛計先有30點⋯⋯
咪係 ... "收視" 係一種慢慢步入垃圾桶既過時數據

你班手足好多都移左民,人口基數已減少左,要30點收視不切實際

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-14 08:06 AM 發表

老歌神張學友幫港姐谷收視衰左, 幫Gin Lee攞最女睇下又得唔得.
我話Gin Lee攞硬~

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2021-9-14 10:16 AM 發表

你阿爸阿媽唔會老架?
有D人有遺傳機因, 所以永遠不會老啦

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-14 08:50 AM 發表

27點, 算系咁啦.
一個星期前唔會咁預期.
多嗰一點收視, 就打晒飛機,  係咪侮辱咗神呢? 原來所謂神級歌手袛值一點收視!

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-9-14 08:55 AM 發表

志偉哥收喇, 樣樣野都攪唔好
根本港姐brand name已敗壞, 仲浪費資源在此垃圾節目上
搵個歌神去台慶或者整個新大show好過
小股東一殼眼淚!

引用:
原帖由 okla3 於 2021-9-14 09:55 AM 發表

Gin個口太大
唔覺

接受現實啦

引用:
原帖由 派閥政治 於 2021-9-14 09:04 AM 發表

係大網絡時代要求電視要有30點收視,簡直係反智!
唔係要求反智, 係TVB無能!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-9-14 10:23 AM 發表

唔係要求反智, 係TVB無能!
小朋友 , 你好似仲係唔明我UP咩

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-14 08:06 發表

張學友拎到26-27點, 仲想點?連勁歌總算咁多個加埋而家都不及一個張學友喎
不過GIN LEE唔得啦, 一首HIT歌都無
又唔及JW入屋, 又唔及欣宜同TVB關係咁好, 又唔係HANA咁

經典嘅兩老騎驢嘅故事, 不停響呢個彈丸之地發生, 上香討就睇到, 永遠有一班人, 主要嘅興趣就係去分化, 去挑釁, 去投訴, 去批評.

永遠將自己嘅價值凌駕其他人嘅價值.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]