• 瀏覽: 13,904
  • 回覆: 128
  • 追帖: 3
tvb買左全運會轉播權 但衰到除開幕和閉幕禮直播外 其他只播精華

懷疑中央唔妥安排播咁少 立即免費授權香港電台全程直播全運會。

所以大家又有得睇免費直播啦。

熱賣及精選
請貼消息來源

引用:
原帖由 咬人蘇 於 2021-9-14 10:09 AM 發表

請貼消息來源
明天請收看香港電台全運會.

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-9-14 10:10 AM 發表

明天請收看香港電台全運會.
一早應該比香港電台播啦 呢家都遲左 TVB 殘奧敷衍播 仲比佢播

簽左約, 都可比其他電視台播 ??

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2021-9-14 10:16 AM 發表

理論上TVB可民事起訴阿爺的.

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-9-14 10:18 AM 發表

理論上TVB可民事起訴阿爺的.
最少,到現在香港電台,都沒講過,有得播

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2021-9-14 10:22 AM 發表

最少,到現在香港電台,都沒講過,有得播
明天請開定電視睇港台直播

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-9-14 10:27 AM 發表

明天請開定電視睇港台直播
我問左 林鄭
今次中央台,授權 32台 15日開始播
你講的係 正確

迫人睇

其實好混亂!
我剛上網check返,全運是15-27/9,但尋日13/9,全運未開始,李慧詩就有金牌?

究竟發生乜事呀!媽!我好亂呀!

支持警察嚴正執法!
引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2021-9-14 10:16 AM 發表

合約係點?
有啲轉播直播合約, 唔一定寫明"獨家".

行政長官林鄭月娥出席行政會議前表示,第14屆全運會明天在陝西省西安市開幕,香港電台將獲中央廣播電視總台授權,由明天起至本月27日轉播賽事,當中包括開幕及閉幕禮,另外由於下屆全運會將由粵港澳三地聯合舉辦,因此她將會出席今屆全運會閉幕禮,她說閉幕據說會有授旗儀式舉行,她屆時將會與粵澳的領導人初步商討,如何協調合作,辦好下屆全運會。

另外,政府早前斥資購入奧運轉播權,全城氣氛熱烈,市民都希望看到運動員比賽,而早前香港電台在轉播殘奧會的直播做得相當不錯,汲取了經驗,今次香港電台會在電視32台、網頁及手機應用程式直播,並設有即時手語傳譯。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1610446-20210914.htm

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-9-14 10:05 AM 發表

tvb買左全運會轉播權 但衰到除開幕和閉幕禮直播外 其他只播精華

懷疑中央唔妥安排播咁少 立即免費授權香港電台全程直播全運會。

所以大家又有得睇免費直播啦。

根本係吖,播埋啲無人睇無觀賞價值殘奧,全運會又唔播。

引用:
原帖由 zzzxxx111 於 2021-9-14 11:03 AM 發表

合約係點?
有啲轉播直播合約, 唔一定寫明"獨家".
擺明中央唔滿意tvb轉播安排啦, 播咁少,

主題標籤 #全運會
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]