• 瀏覽: 1,417
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
又話大到不能倒?噚日內地有幾班人大叫回水,點解國家唔揼水攪掂佢?

以國家隊實力,冇野係攪唔掂,唔似邪惡美帝就黎破產咁款,又窮又話要大發國債。

熱賣及精選
引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-9-14 10:29 AM 發表

又話大到不能倒?噚日內地有幾班人大叫回水,點解國家唔揼水攪掂佢?

以國家隊實力,冇野係攪唔掂,唔似邪惡美帝就黎破產咁款,又窮又話要大發國債。
恆大話 “自己大到不能倒” 卦!

詳情係點,唔太了解

實情係咁:亂九咁投資,周圍起樓,乜能都攪唔掂因為個個高層都要食,哩個係潛規則,有事又要亞爺救但係救到嘅係有錢個D,窮人救唔返,所以亞爺采佢都傻

好亂呀~~~~~

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2021-9-14 11:42 AM 發表

實情係咁:亂九咁投資,周圍起樓,乜能都攪唔掂因為個個高層都要食,哩個係潛規則,有事又要亞爺救但係救到嘅係有錢個D,窮人救唔返,所以亞爺采佢都傻
但阿爺唔救,可能會產生骨牌效應,尤其是內地啲銀行,唔可以出事。

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-9-14 12:25 PM 發表

但阿爺唔救,可能會產生骨牌效應,尤其是內地啲銀行,唔可以出事。
中央已經決定打擊樓市過高現象,應該會考慮到後果,現在有3,4線城市已經出台限制樓價下跌政策,相信在經過一系列洗牌之後,樓市會慢慢回歸正常。當然,沒依據,個人判斷,我都買左少少恆大,已經蝕2/3。打算放住算

引用:
原帖由 jingwang01 於 2021-9-14 12:31 PM 發表

中央已經決定打擊樓市過高現象,應該會考慮到後果,現在有3,4線城市已經出台限制樓價下跌政策,相信在經過一系列洗牌之後,樓市會慢慢回歸正常。當然,沒依據,個人判斷,我都買左少少恆大,已經蝕2/3。打算放住算
“現在有3,4線城市已經出台限制樓價下跌政策”

就係呢啲政策,恆大想割價套現都唔得,冇水就做鬼都唔“靈”。

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-9-14 12:50 PM 發表

“現在有3,4線城市已經出台限制樓價下跌政策”

就係呢啲政策,恆大想割價套現都唔得,冇水就做鬼都唔“靈”。
網上有人話,限跌是因為很多地產商,已向銀行借貸建築款項。
如超低售價,個差額會因地產商破產,銀行食哂,咁就真係影響金融機構!

跌到最殘 用最底價格收購

引用:
原帖由 wang8699 於 2021-9-14 03:50 PM 發表

跌到最殘 用最底價格收購
可能會變牆紙。

引用:
原帖由 jingwang01 於 2021-9-14 12:31 PM 發表

少少者係幾多
但你蝕2/3點都好過我

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-9-14 05:19 PM 發表

可能會變牆紙。
有人話會變雷慢2.0

引用:
原帖由 消失了的名字 於 2021-9-14 05:57 PM 發表

少少者係幾多
但你蝕2/3點都好過我
3手9蚊半,蝕2萬幾

我同事5一6蚊溝左,溝果下都冇左一半咁滯🙃

提示:支持鍵盤翻頁左 右