• 瀏覽: 6,495
  • 回覆: 57
件事就係發生係岩岩,隔離位同事同我唔係同一個部門只係咁岩坐埋一齊,平時都可以傾到兩句都係正常人黎只係有時會發啲冇人知點解可以發脾氣既脾氣

佢今朝返黎個陣已經嬲爆爆咁樣,我唔想多事咪冇出聲問佢做咩事,隔左3個字之後佢問我有冇多條原裝叉電線可以借比佢,又話佢部電話由尋晚開始就叉唔到電想試下係電話問題定係條線問題

因為我公司條線唔係原裝線就問佢要唔要試下先,佢就即刻發脾氣:你有冇搞錯呀?咁大個人用條線都唔係用原裝叉電線,唔係原裝既我點知係邊樣野壞呀?
其實我真係唔知唔係原裝叉電線同佢部電話係唔係壞有咩直接關係…
但係因為佢突然咁大聲話我就搞到全部人望晒過黎,佢啲同事走埋黎問做咩事之後佢就再激動啲話:依家我唔知係部電話壞左定係條線壞呀,佢仲要冇原裝線借比我!

之後搞左一輪終於係IT部到借左條線比佢用,終於佢到叉到電之後再鬧多我一句:靠你幫我真係蛇都死啦,我聽日會自己買返條原裝線,完!!
我忍唔住問佢:其實點解一定要用原裝線?
佢仲要話:你仲黎呀?

點呀?部電話叉唔到電洗唔洗請日假去幫佢祈福呀?叉唔到電你拎去整呀嘛返黎發人脾氣就會好返架啦?
平時明明都正常,但係只要佢心情唔好就會成日搵周圍既同事黎發洩,有個情緒唔穩定既同事都幾煩!

熱賣及精選
唔理佢咪得囉

引用:
原帖由 chongmarch 於 2021-9-14 11:07 AM 發表

唔理佢咪得囉
冇咁易啦,佢到依家都仲係到ee umum

通常情緒失控都係女上司, 尤其冇結婚冇拍拖d

好明顯精神有問題啦!

引用:
原帖由 wsvchuen 於 2021-9-14 11:14 AM 發表

通常情緒失控都係女上司, 尤其冇結婚冇拍拖d
我呢個係男同事黎

佢就即刻發脾氣:你有冇搞錯呀?咁大個人用條線都唔係用原裝叉電線<<<

呢句野真係癲, 痴線佬。
人地用咩線關佢咩事? 佢唔用就唔用, 鬧人做乜。
而且佢自打咀巴, 用佢自己既標準, 佢自己都無, 即係話緊佢自己。架真係自己丟, 唔駛理佢。看佢自我表演。

山是山,水是水。
山非山,水非水。
山只山,水仍水。
引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-9-14 11:46 AM 發表

佢就即刻發脾氣:你有冇搞錯呀?咁大個人用條線都唔係用原裝叉電線<<<

呢句野真係癲, 痴線佬。
人地用咩線關佢咩事? 佢唔用就唔用, 鬧人做乜。
而且佢自打咀巴, 用佢自己既標準, 佢自己都無, 即係話緊佢自己。架真係自己丟, 唔駛理佢。看佢自我表演。
咪就係囉,佢自己都冇原裝線啦
同埋我真係唔明原唔原裝有咩問題,你部電話係壞左叉唔到就咩線都叉唔到架啦!

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-9-14 11:41 AM 發表

我呢個係男同事黎
根本唔分年齡、性別。係性格問題

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-9-14 11:05 AM 發表

件事就係發生係岩岩,隔離位同事同我唔係同一個部門只係咁岩坐埋一齊,平時都可以傾到兩句都係正常人黎只係有時會發啲冇人知點解可以發脾氣既脾氣

佢今朝返黎個陣已經嬲爆爆咁樣,我唔想多事咪冇出聲問佢做咩事,隔左3個字之後佢問我有冇多條原裝叉電線可以借比佢,又話佢部電話由尋晚開始就叉唔到電想試下係電話問題定係條線問題

因為我公司條線唔係原裝線就問佢要唔要試下先,佢就即刻發脾氣:你有冇搞錯呀?咁大 ...
你都幾好脾氣喎。大家都係打工,點解要受埋呢啲閒氣?吾好話你問看借野,就算普通交流都應該有禮貌掛。我係你的話。佢一來料吾吊9返佢轉頭,都吾會理9佢。有啲人係欺善怕惡。

1410 15-05-2011
14:15 沙田
星期日 單T 10 場  4 勁飛馳 + 5 漸信良駒 +  7 華利多 + 11 自家威 $10

$40.00 $12,346.00
1411 15-05-2011
14:15 沙田
星期日 連贏位置Q 10 場  4 勁飛馳 + 5 漸信良駒 + 7 華利多 + 11 自家威 $10

$120.00 $3,023.00
引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-9-14 11:05 AM 發表

因為我公司條線唔係原裝線就問佢要唔要試下先,佢就即刻發脾氣:你有冇搞錯呀?咁大 ...
對住呢啲唔會係朋友嘅人就簡單一啲啦!只係答~冇!其餘乜刀唔理!聽唔到!透明!

吊7佢啦on9架...老憑受佢氣架

引用:
原帖由 Suibiu 於 2021-9-14 12:25 PM 發表

你都幾好脾氣喎。大家都係打工,點解要受埋呢啲閒氣?吾好話你問看借野,就算普通交流都應該有禮貌掛。我係你的話。佢一來料吾吊9返佢轉頭,都吾會理9佢。有啲人係欺善怕惡。
都唔係真係算好脾氣,只係當下反應唔切
借野都要有禮貌啦,我都明叉唔到電係會驚係咪電話壞左既但係老老實實你部電話壞左又關唔關我事?
以後都唔想同佢講野!

我公司都有情緒不穩的同事,不過多數會大力拍開門掣/大力拍打物件🤣

提示:支持鍵盤翻頁左 右