• 瀏覽: 51,580
  • 回覆: 215
  • 追帖: 4
本主題由 藍色的雨傘 於 2021-9-17 07:18 AM 打開
引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-9-14 05:57 PM 發表

玩錶冇問題,但on9先覺得買錶保值升值,自我優越感,係嗰啲食唔捨得食,著唔捨得著既超級孤寒西,先覺得買錶好似賺錢咁心態,買完放上神枱供奉

自我感覺良好咋,樓日日升緊,錶?享受左乜呀?咪就係自己感覺良好囉!

10年後廢鐵啲自以為是又唔識車既傻西咪咁講囉!幾多JDM賣得貴過當年新車。

你就真係即時被KO喇
樓唔好過錶都up得出:s ...
每個人價值觀唔同,自己開心感覺良好就 ok,最慘莫過於食完炒價後先後悔,覺得自己傻仔

精選汽車
引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2021-9-14 03:14 PM 發表

只記得折左12萬狗牙金面女裝,好似全金!呢D真係好難出!
全金女裝都出到
AD偷笑了

引用:
原帖由 公司小主席 於 2021-9-14 06:11 PM 發表

手機咪一樣成本3千,賣比你一皮不如攞支樹枝插係地,睇時間
神回😂😂👍🏼笑死我

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-9-14 05:57 PM 發表

玩錶冇問題,但on9先覺得買錶保值升值,自我優越感,係嗰啲食唔捨得食,著唔捨得著既超級孤寒西,先覺得買錶好似賺錢咁心態,買完放上神枱供奉

自我感覺良好咋,樓日日升緊,錶?享受左乜呀?咪就係自己感覺良好囉!

10年後廢鐵啲自以為是又唔識車既傻西咪咁講囉!幾多JDM賣得貴過當年新車。

你就真係即時被KO喇
樓唔好過錶都up得出:s ...
車一向都是10年變廢鐵啦!
係人都知你買佐個d超特別的車,可以升值,有古董車可以過千萬元以上,咁又如何呢?但90%以上的車,10年之後都吾值錢啦!你這樣講明顯知少少扮代表啦!
車係10年之後變廢鐵係事實,可能保養好d的車可以係15-20年變廢鐵囉。所以大部份的車都不是保值。
至於樓同樣可以係消費品喎,買層靚樓比自己住同樣是享受,有優越感,樓同樣會會越住越殘,但香港樓價年年上升,才會變成一樣保值資產。

其實大家都唔好咁勞氣啦!玩任何嘢都係最緊要是自己喜歡, 保唔保值反而係次要,最緊係負擔得起,錢係揾來使嘅,唔使擺係錢行果度就係得個數字🤫

引用:
原帖由 kaka3135134 於 2021-9-14 05:08 PM 發表

錢可以買錶,可以買車,亦可以買袋,買股票。人各有志不可強求,但你來鐘錶討論區講不如去買車,這種做法本身就很無聊!
其實我都係錶迷,6萬幾7萬一隻我覺得冇問題,值既,唯一覺得唔值係食炒我唔會,只係呢個意思者。師兄唔洗激動,我只係睇唔過眼炒錶呢種現象者

吾食骨就食炒

引用:
原帖由 alex32168 於 2021-9-14 06:18 PM 發表

神回😂😂👍🏼笑死我
近排多咗人入嚟勞版標榜用手機睇時間,仲好準添

引用:
原帖由 Maybach 於 2021-9-14 06:42 PM 發表

其實大家都唔好咁勞氣啦!玩任何嘢都係最緊要是自己喜歡, 保唔保值反而係次要,最緊係負擔得起,錢係揾來使嘅,唔使擺係錢行果度就係得個數字🤫
無L有錯。

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-9-14 06:27 PM 發表

車一向都是10年變廢鐵啦!
係人都知你買佐個d超特別的車,可以升值,有古董車可以過千萬元以上,咁又如何呢?但90%以上的車,10年之後都吾值錢啦!你這樣講明顯知少少扮代表啦!
車係10年之後變廢鐵係事實,可能保養好d的車可以係15-20年變廢鐵囉。所以大部份的車都不是保值。
至於樓同樣可以係消費品喎,買層靚樓比自己住同樣是享受,有優越感,樓同樣會會越住越殘,但香港樓價年年上升,才會變成一樣保值資 ...
你自己眼光淺窄,知識貧乏,唔好話“係人都知”,
係人都知既反而係得你唔知,超特別車

引用:
原帖由 Maybach 於 2021-9-14 12:45 PM 發表

琴日朝早收到AD call話隻錶到咗,仲問我要唔要,我仲以為係執到寶,下午去到AD後先知要食骨,如果唔食骨就大家都知道乜事架啦,當我睇到實物後就成個人西迷迷了,到最後乖乖攞幾張卡出嚟EPS!

唔講咁多住,先上圖!
老兄,百事板帶,犀利

攞得出錢,就玩乜都值。如果只系虛榮,錢唔多
就乜都唔值,對我哩講,玩女比表同車都值先

引用:
原帖由 stunt790 於 2021-9-14 07:12 PM 發表

吾食骨就食炒
如果舊骨這樣大,這和食炒有什麼分別? 多了一隻不喜歡的骨

貴定價太高唔捨得

錶戴人,好笑。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]