• 瀏覽: 13,025
  • 回覆: 161
  • 追帖: 1
本主題由 zerickL 於 2021-9-14 08:02 PM 移動
引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-9-15 12:53 PM 發表

即係住緊公屋葡萄人地住私樓?
你可以咁理解
呢個帖,尋日o係地產版的

熱賣及精選
引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-9-15 12:43 PM 發表

無咗AA你自己同業主直接deal? 你會咁做嗎?😂😂😂
佣金係明碼實價,但班AA狗9吹無限兩頭嗌價,成日作大話有客試你底價,又跟唔足嘢無責任心,抵屌😂😂😂
我都明要比AA做,但唔會要1%囉。
完全唔值囉,佢收兩邊佣, 買同賣.....
痴Q線

引用:
原帖由 天生加加速廁紙 於 2021-9-14 03:39 PM 發表

有自住樓嘅人不嬲都會好自覺留意樓價,基本上只要層樓系香港區域,佢地都會留意,唔會上黎問
師兄,就算點升,都是紙上富貴,或者你唔相信,我今年三月買,現在銀行估價升咗一成,我都唔知是喜或悲

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-15 08:16 PM 發表

我都明要比AA做,但唔會要1%囉。
完全唔值囉,佢收兩邊佣, 買同賣.....
痴Q線
一手樓執得雞碎咁多,二手樓買賣又少,1%佣亦唔係突然殺出嚟,但班仆街唔專業又無責任心,淨識出埋啲打手貼,抵佢哋食屎.….我6月買樓𠴱隻AA狗跟到不知所謂,仲成日call叫我比盤佢放租同放賣,面皮厚到成尺😂😂😂

引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-9-15 08:32 PM 發表

一手樓執得雞碎咁多,二手樓買賣又少,1%佣亦唔係突然殺出嚟,但班仆街唔專業又無責任心,淨識出埋啲打手貼,抵佢哋食屎.….我6月買樓𠴱隻AA狗跟到不知所謂,仲成日call叫我比盤佢放租同放賣,面皮厚到成尺😂😂😂
我買2手通常壓幾萬蚊佣,放租焗住比足,否則無人肯做。
新盤最少傾回6成以上

引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-9-14 01:27 PM 發表

公司有位同事,
1.從來唔參加大聚會,話留返d錢嚟供樓。
2.十年冇去過遠頂旅行,話留返d錢嚟供樓。
3.唔敢生仔,話怕生仔要使好多錢唔夠錢供樓。
4.大時大節唔敢出街食飯,話留返d錢嚟供樓。

佢做人真係好慘,為咗供樓而放棄生活,而且唔洗錢參加活動同老細溝通,點樣升職加薪脫離貧窮呀?成世人就係無間道咁落去,真係戥佢父母親傷心
唔生仔,點解要買樓?🤔

引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-9-15 08:32 PM 發表

AA狗,正|

引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-9-14 01:27 PM 發表

公司有位同事,

佢做人真係好慘,為咗供樓而放棄生活,而且唔洗錢參加活動同老細溝通,點樣升職加薪脫離貧窮呀?成世人就係無間道咁落去,真係戥佢父母親傷心
0分,重作啦,無新意

世界已扭曲到旁人用節儉方式為以後安居都被恥笑嘅地步

引用:

公司有位同事,

或者人地好enjoy呢! 子非魚, 焉知魚之樂, 別用自已的價值觀去judge別人!

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-9-15 01:22 PM 發表

你可以咁理解
呢個帖,尋日o係地產版的
梗係啦,版主係AA,預咗啦,只可以唱好呀嘛

引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-9-16 10:38 AM 發表

梗係啦,版主係AA,預咗啦,只可以唱好呀嘛
不是AA是好友,不過班好友今次有排震

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]