• 瀏覽: 13,061
  • 回覆: 161
  • 追帖: 1
本主題由 zerickL 於 2021-9-14 08:02 PM 移動
引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-9-14 04:25 PM 發表

升幅超過當年貸款金額又如何?可以套現又繼續供咁少嗎?所謂賺,賣左先講啦
套到幾百萬出嚟都可以1開2了。再差也可到退休時做逆按,自住亦可享受到樓價的升幅保障晚年

另外現在息口比10年前低,10年前供1萬現在可能反而8千。你同事10年人工都無加?

熱賣及精選
引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-9-14 04:07 PM 發表

係呀,你呢啲唔認係公屋仔嘅七頭公屋仔,使9睇得起😂😂😂
一比人笑係公屋仔就失控,你唔認住公屋都無人信

引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-9-14 04:09 PM 發表

你瞓公園嘅係少好多擔心😂😂😂
人地講緊其他人,你就衝出黎柒,方死人地唔知你係公屋仔咁。
你咁介意就唔好衝出黎柒啦!
叻鳩仔

引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-9-14 04:31 PM 發表

老婆係家庭主婦
三萬零蚊一個月供到樓既話, 應該係10幾年前買左樓,
個時樓價平.

引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-9-14 01:27 PM 發表

公司有位同事,
1.從來唔參加大聚會,話留返d錢嚟供樓。
2.十年冇去過遠頂旅行,話留返d錢嚟供樓。
3.唔敢生仔,話怕生仔要使好多錢唔夠錢供樓。
4.大時大節唔敢出街食飯,話留返d錢嚟供樓。

佢做人真係好慘,為咗供樓而放棄生活,而且唔洗錢參加活動同老細溝通,點樣升職加薪脫離貧窮呀?成世人就係無間道咁落去,真係戥佢父母親傷心
各有所需,當事人唔慘咪得囉

如果仲係住緊10年前買的第一間屋,我而家應該個個月staycation, 因為間屋太細. 當年月供5000,而家月租要12k.
可惜我早幾年換左間市值過千萬的市區套三,每月只能改食放題。

為咗供樓而放棄生活........這樣才是人生

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-14 04:49 PM 發表

人地講緊其他人,你就衝出黎柒,方死人地唔知你係公屋仔咁。
你咁介意就唔好衝出黎柒啦!
叻鳩仔
你慌死人哋話緊𠴱個公屋仔就係你,衝出嚟唔認😂😂😂,瞓公園啦啱你呀😂😂😂

引用:
原帖由 中色高潮 於 2021-9-14 03:42 PM 發表

AA最撚憎公屋
你睇呢隻AA狗就知😂😂😂
@即刻珍貴的馬

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-9-14 03:44 PM 發表

比層樓奪去一切

包括:
尊嚴(冇得辭職)
生活(死慳死抵供樓)
健康(要做幾份工供樓)
家庭,唔敢結婚,唔敢生小朋友
公屋好,2兄弟上下格床每人一條女落左布簾係咁搖

引用:
原帖由 dio9939 於 2021-9-14 05:05 PM 發表

公屋好,2兄弟上下格床每人一條女落左布簾係咁搖
你帶咗啲仔女佢驗DNA未?😂😂😂

引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-9-14 01:27 PM 發表

公司有位同事,
1.從來唔參加大聚會,話留返d錢嚟供樓。
2.十年冇去過遠頂旅行,話留返d錢嚟供樓。
3.唔敢生仔,話怕生仔要使好多錢唔夠錢供樓。
4.大時大節唔敢出街食飯,話留返d錢嚟供樓。

佢做人真係好慘,為咗供樓而放棄生活,而且唔洗錢參加活動同老細溝通,點樣升職加薪脫離貧窮呀?成世人就係無間道咁落去,真係戥佢父母親傷心
潛台詞係人地唔想同你地埋堆,唔想講真野比你知啫,供樓只係藉口

引用:
原帖由 前晚扁扁的膠袋 於 2021-9-14 04:42 PM 發表

套到幾百萬出嚟都可以1開2了。再差也可到退休時做逆按,自住亦可享受到樓價的升幅保障晚年

另外現在息口比10年前低,10年前供1萬現在可能反而8千。你同事10年人工都無加?
套幾百萬出嚟洗唔洗還?洗唔洗比利息?講到好似d錢唔係自己咁,AA真係不學無術

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2021-9-14 04:54 PM 發表

為咗供樓而放棄生活........這樣才是人生
猶如牛一樣,一世人只係返工同供樓,然後兩腳一伸,that's all

引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-9-14 04:54 PM 發表

你慌死人哋話緊𠴱個公屋仔就係你,衝出嚟唔認😂😂😂,瞓公園啦啱你呀😂😂😂
連自己都介意住公屋....真可悲...

咁你就努力d啦,走上黎做馬騮戲幫唔到你脫貧架。

比心機啦....比個目標自己,5年後要做業主。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]