• 瀏覽: 25,764
  • 回覆: 207
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 ovshk 於 2021-9-26 11:12 AM 發表

香港有6x萬架私家車⋯

好多人係計家庭收入,唔係個人收入,兩個人60k又唔同

其中一個係專業,家庭收入80k以上好平常
平常?正常就13-17k,專業呢兩隻字我哋定義唔同,兩個加埋都唔會過45k

熱賣及精選
引用:
原帖由 ovshk 於 2021-9-26 11:12 AM 發表

香港有6x萬架私家車⋯

好多人係計家庭收入,唔係個人收入,兩個人60k又唔同

其中一個係專業,家庭收入80k以上好平常
如果兩個人都有30k就顛啦,生活無憂喇

你老公如果係.........高級督察/中學教師/護師.....

文員做廿年先得40K咋...

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-9-26 11:47 AM 發表

你老公如果係.........高級督察/中學教師/護師.....

收啦又想講警察

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-9-26 11:47 AM 發表

文員做廿年係冇17k

引用:

仲有呀,中學老師同護士都未必有40k㗎,****1成日作大,你唔好影衰文員

引用:
原帖由 黑色勇士 於 2021-9-22 10:25 AM 發表

邊有人嚴錢多,班黑醫護個個想做星球人,個個星期袋百萬
你敢講班醫護,小心俾人扔汽油彈

引用:
原帖由 insertmen 於 2021-9-26 09:18 PM 發表

你敢講班醫護,小心俾人扔汽油彈
班友有報應!不現病人死活

引用:
原帖由 sobel123 於 2021-9-17 11:13 AM 發表

我係職業期手,有無工介紹 !!!
我係試鐘男。

同問有冇工介紹

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-14 03:28 PM 發表

CA頂薪24070,醫管局跟政府跳point,新制差d但升職機會又大過政府,NGO部份都跟政府,唔會得17K啦。
叫得壟斷黑醫護,薪高糧凖,不停昇職加薪

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]