• 瀏覽: 21,247
  • 回覆: 204
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 勁蠢人一名 於 2021-9-15 07:49 AM 發表

下?咁就叫高層?香討啲人閒閒哋自稱自己月薪7至8萬啦!
吓,香討是旦搵個都系腦細,閒閒地年薪過憶

熱賣及精選
引用:
原帖由 勁蠢人一名 於 2021-9-15 07:49 AM 發表

下?咁就叫高層?香討啲人閒閒哋自稱自己月薪7至8萬啦!
自稱實際係冇17k,佢哋吹到3,4萬姐

引用:
原帖由 廣瀨康一 於 2021-9-15 10:23 AM 發表

有這麼高? 不好說吧
冇,除咗政府,其他一定係12-17k

引用:
原帖由 勁蠢人一名 於 2021-9-15 07:50 AM 發表

只可以講香港嘅貧富懸殊越來越優質!有錢嘅越有!無錢嘅越無!
U mean 淨計打工定

引用:
原帖由 mcfadian 於 2021-9-15 12:43 PM 發表

只係起薪,年年加人工,唔升級好快已經20幾K。升一級,30幾K。
2x k僅限政府,10年,升一級都未必即刻有24k,睇幾時升

引用:
原帖由 沽波天才10號 於 2021-9-15 12:43 PM 發表

吓,香討是旦搵個都系腦細,閒閒地年薪過憶
現實生活就below 15k

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-9-15 12:23 PM 發表

以40OUT計,有呢個數要E生丶律C丶工程測量C丶AO丶建築C丶護士長丶藥劑C丶埃ban丶跨企管你層丶督察。教C丶IT丶普通護士都未必有,五萬應該有!
教師Average冇5萬,護士4萬到,IT係一定冇4萬人工

master pay scale.

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-9-15 12:23 PM 發表

以40OUT計,有呢個數要E生丶律C丶工程測量C丶AO丶建築C丶護士長丶藥劑C丶埃ban丶跨企管你層丶督察。教C丶IT丶普通護士都未必有,五萬應該有!
呢個數,督察 Ibank 護士長冇,跨企管理層應該都冇,其他乜C物C都未必有

引用:
原帖由 mcfadian 於 2021-9-15 12:43 PM 發表

只係起薪,年年加人工,唔升級好快已經20幾K。升一級,30幾K。
30k 係頂點,唔係升級就有

master pay scale.

Shut up boi

引用:

升到就係,一堆CA坐係度排,一堆ACO等緊上
你退休前升到上SCO已經好勁
一堆坐係度到頂算

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-9-14 02:07 PM 發表

我有會計底都21.3K啦~

唔通做裝修通渠咩
好過去搶

30-40k?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]