• 瀏覽: 3,049
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
裝修佬介紹話買格力,大家有無好介紹,想要冷暖的,唔該

熱賣及精選
MSZ-GS18VF

引用:
原帖由 sunnynghk 於 2021-9-14 03:34 PM 發表

只可以講格力變頻製暖唔係行變頻,其他牌子係唔係行變頻就唔知。

引用:
原帖由 sunnynghk 於 2021-9-14 03:34 PM 發表

以前在國內用過兩匹淨冷分體近 10 年都冇壞過,so far so good

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-9-14 04:51 PM 發表

只可以講格力變頻製暖唔係行變頻,其他牌子係唔係行變頻就唔知。
咁得意,唔通暖氣用heater?

引用:
原帖由 鄉下甩毛飛 於 2021-9-15 12:00 PM 發表

咁得意,唔通暖氣用heater?
唔係,只不過製冷行定頻。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-9-15 12:11 PM 發表

早幾年大陸間屋全部格力,以為師傅幫我裝變頻,點知裝曬定頻 ,佢話冇咁易壞,可能當時電子板唔得,過咗幾年唔知有冇進步?

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2021-9-15 12:27 PM 發表

早幾年大陸間屋全部格力,以為師傅幫我裝變頻,點知裝曬定頻 ,佢話冇咁易壞,可能當時電子板唔得,過咗幾年唔知有冇進步?
我用緊幾款唔同匹數唔同型號格力變頻冷暖,除咗製暖行定頻外,基本都唔錯。
由窗口變做分體變頻,真係返唔到轉頭。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-9-15 12:34 PM 發表

我用緊幾款唔同匹數唔同型號格力變頻冷暖,除咗製暖行定頻外,基本都唔錯。
大陸用格力空調真係唔錯,換電隔¥80人仔,洗冷氣佰幾蚊一部,但返到香港,我就用日本仔分體冷氣或者窗機,質素高啲啲!

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2021-9-15 12:47 PM 發表

大陸用格力空調真係唔錯,換電隔¥80人仔,洗冷氣佰幾蚊一部,但返到香港,我就用日本仔分體冷氣或者窗機,質素高啲啲!
算把啦,已經唔迷信日本品牌了。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-9-15 01:28 PM 發表

其實國內品牌現在還是可以的,價錢也平些質量也ok

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-9-15 12:11 PM 發表

咁高科技?一個壓縮機,有兩種供電系統?

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-9-15 01:28 PM 發表

格力未又係跟日本仔科技,你以為格力咁早用R32係自己研究出嚟?

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-9-15 12:34 PM 發表

為何不裝窗口式?
有咩分別?

引用:

睇我嘅post,舊年裝嘅2匹格力分體,超涼超靜,不過室外機超大部,滿意都不得了

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]