• 瀏覽: 10,464
  • 回覆: 110
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 05ho 於 2021-9-20 05:44 PM 發表

他們冇可能,因為他們完全沒有這個財力。
社會上有財力的人不少,只要佢地有本事,要揾幕後金主有幾難?
例如…………龍乘風??

熱賣及精選
引用:
原帖由 samsonwilliams 於 2021-9-20 03:50 PM 發表

我覺得呢度師兄不是這種人。
版友不滿是小龍劇情過於神怪,面相奇差,新龍錯漏百出,不満是早於轉手消息之前。並非反轉豬肚。
我亦多次提到小龍傳我絕對不欣賞,只是有人選擇性說我撐。

蓋棺論定,鄺生初接手時,反對派因撐黃反鄺,一開始就唱反調,
誠然團隊初期確有表現,所以攻擊並不持平。
網台更加因早餐事件,全方位人身攻擊,
有些支持網台的版友,根本不是評論漫畫,
而是公審xx興,xx偉 ...
我唔刻意反駁"反轉豬肚"呢頂帽子
所謂"反轉豬肚"都係無奈
當新新龍持續犯駁 錯漏百出
不理讀者意願 故事開倒車
讀者"反轉豬肚"只係時間問題
不過呢度嘅弟兄絕大部份保持到理性
等到近期先至猛烈批評
比反對派一開波已狂插問候算好得多

引用:
原帖由 samsonwilliams 於 2021-9-20 03:50 PM 發表

我覺得呢度師兄不是這種人。
版友不滿是小龍劇情過於神怪,面相奇差,新龍錯漏百出,不満是早於轉手消息之前。並非反轉豬肚。
我亦多次提到小龍傳我絕對不欣賞,只是有人選擇性說我撐。

蓋棺論定,鄺生初接手時,反對派因撐黃反鄺,一開始就唱反調,
誠然團隊初期確有表現,所以攻擊並不持平。
網台更加因早餐事件,全方位人身攻擊,
有些支持網台的版友,根本不是評論漫畫,
而是公審xx興,xx偉 ...
再繼續數來數去,沒完沒了,有失體臉,逝去種種昨日經已死,一個永不完結的故事,拖泥帶水,無限輪迴,再多耐性都會消磨蝕盡,與其眼睜睜看着佢沉淪,倒不如眼不見為乾淨,貪求思慕只因癡,喺心底裡留下一個美麗回憶來得實際!
別矣,龍虎門!!!

引用:
原帖由 168 於 2021-9-20 06:27 PM 發表

我唔刻意反駁"反轉豬肚"呢頂帽子
所謂"反轉豬肚"都係無奈
當新新龍持續犯駁 錯漏百出
不理讀者意願 故事開倒車
讀者"反轉豬肚"只係時間問題
不過呢度嘅弟兄絕大部份保持到理性
等到近期先至猛烈批評
比反對派一開波已狂插問候算好得多
「等到」近期先至猛烈批評……才是一個不早不遲的巧合,就是這個巧合才讓人有「反轉豬肚」感覺,感覺嘅嘢好抽象,有就有,無就無,解釋嚟都無乜意義,總之但求無愧於心,人言何足懼??

引用:
原帖由 Fromhell411 於 2021-9-20 06:19 PM 發表

社會上有財力的人不少,只要佢地有本事,要揾幕後金主有幾難?
例如…………龍乘風??
大佬呀。你當D有財力的人同幕後金主低能白痴嗎?
蝕本生意有人肯做嗎?仲要係大拿拿二三百萬版權費呀!
港漫已經冇得做了。冇錢賺了。文傳放棄了!
如果龍虎門好揾有錢賺的話,文傳自己做左啦。
洗賣版權比你班蛋散嗎?自己賺番唔好?

引用:
原帖由 05ho 於 2021-9-20 07:17 PM 發表

大佬呀。你當D有財力的人同幕後金主低能白痴嗎?
蝕本生意有人肯做嗎?仲要係大拿拿二三百萬版權費呀!
港漫已經冇得做了。冇錢賺了。文傳放棄了!
如果龍虎門好揾有錢賺的話,文傳自己做左啦。
洗賣版權比你班蛋散嗎?自己賺番唔好?  
你聽過危先有機未?
如果龍虎門銷量破頂,這一隻會生金蛋的鵝會值幾多?文傳會收人幾多天價?
做生意難道一定要頂D賺緊錢嘅生意嚟做?賺緊錢嘅生意接咗之後一定繼續賺錢??賺緊錢嘅生意會平價讓俾你??
睇事情嘗試用多D角度睇,唔好被偏見幪閉思考!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]