• 瀏覽: 14,909
  • 回覆: 120
  • 追帖: 2
見大家咁高興,爆比你哋聽,比較少人知打邊爐食材。不過又唔好烚少過10分鐘,越烚越霖。哩味就係---豬肺.要洗干淨,唔係會起泡。

熱賣及精選
引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-9-15 10:12 AM 發表

棉花糖
變咗湯底喎, 應該會溶哂

小籠包打邊爐好食過餃子。

豬肺切片算唔算?

人生遊戲新開始於 2012-07-11

BY:Oracle (2012-01-07)
這是雞蛋打的邊嗎

引用:
原帖由 元朗歌神 於 2021-9-14 04:43 PM 發表

同朋友打邊爐,我洗咗d燒賣,諗住用嚟烚下烚下,但朋友好反感,佢接受唔到我用燒賣嚟打邊爐。

咁你自己夠放三文魚刺身去打邊爐,拎燒賣嚟烚唔得咩?
燒賣都好多人接受到的,接受唔到用雞子,牛歡喜,牛鞭打邊爐的人應該多D

士多啤梨🍓

引用:
原帖由 farm1615 於 2021-9-14 08:12 PM 發表

國內有好多年
其實我都好反感用咩午餐肉腸仔等打邊爐。不過,國內十幾年前已有,都係一啲平價火鍋才會用到呢啲料。05年左右,深圳已有28蚊任食火鍋,但大多數都係呢啲食材,午餐肉、腸仔、紅腸、人造蟹柳、菜、蘿白,即食麵,冇胃口。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
湯圓算唔算特別?

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-9-15 10:31 AM 發表

見大家咁高興,爆比你哋聽,比較少人知打邊爐食材。不過又唔好烚少過10分鐘,越烚越霖。哩味就係---豬肺.要洗干淨,唔係會起泡。
咁可以加埋金銀菜做湯底

引用:
原帖由 元朗歌神 於 2021-9-14 16:43 發表

同朋友打邊爐,我洗咗d燒賣,諗住用嚟烚下烚下,但朋友好反感,佢接受唔到我用燒賣嚟打邊爐。

隨處都有炸燒賣賣, 點解燒賣打邊爐接受唔到?我用燒賣打邊爐已有二十年經驗

大陸興用午餐肉,淥到淋bed bed, 真唔明,點會好食?

引用:
原帖由 元朗歌神 於 2021-9-14 04:43 PM 發表

味道如何?用魚打邊邊,有問題??.

請注意我在這網發表的,純粹是個人的見解,當提到某些看法時,那都我自己的印象及瞭解,這世界之美好是在於各人皆有不同的想法,信仰和喜惡。你與我的不同,並不重要。
我試過用糯米雞

引用:

燒賣OK呀, 當肉丸咁之麻

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]