• 瀏覽: 8,340
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
本主題由 hyunjung 於 2021-9-16 01:20 PM 移動
熱賣及精選
而家好多辦法睇其他國家嘅劇集

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:26 PM 發表

七公主+使徒3+智能愛人.
使徒3 我冇睇啦唔識評論, 七公主 / 智能愛人  劇情唔得?     扭盡橋喎呢兩套
(智能愛人  大結局個集 確是有d悶)

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-9-14 06:32 PM 發表

至起碼 .... 陸劇時裝劇  仍是追不上  TVB港劇水準,  
泰劇未夠班, 日劇太婆媽, 台劇可以放棄, 
只有韓劇多有佳作(但避免不了 重複/類似 題材)
乜大陸時裝劇咁差, 比較少睇.
可能因為咁TVB少買.
睇過鄭爽套微微一笑很傾城, 真系純睇樣. 近乎冇劇情.

一個翡翠台分做4個台,當然分薄左。

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-14 06:39 PM 發表

乜大陸時裝劇咁差, 比較少睇.
可能因為咁TVB少買.
睇過鄭爽套微微一笑很傾城, 真系純睇樣. 近乎冇劇情.
陸劇 之中  青春劇還好, 我屋企d  o靚 都有睇, TVB 就完全冇 青春劇, 因為唔敢用演員

古裝 完全相反, 古裝陸劇 一流水準 (好多時用香港導演!!)

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-9-14 06:41 PM 發表

陸劇 之中  青春劇還好, 我屋企d  o靚 都有睇
鄭爽都應冇機會再拍劇.

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:08 PM 發表

相信25點遲早會成為神話!!!
大台正向死亡邊緣進發啦!!!!!
如果tvb再吾年青化,
過多兩年連20點都係神話

今時今日咁多媒體,25點即全港仲有四分一睇你個台,仲唔叫勁?

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-9-14 06:32 PM 發表

至起碼 .... 陸劇時裝劇  仍是追不上  TVB港劇水準,  
泰劇未夠班, 日劇太婆媽, 台劇可以放棄,
只有韓劇多有佳作(但避免不了 重複/類似 題材)

至於 妖劇 ... 只有 偽文青 識欣賞
陸劇會係40歲先可以做女一,50 歲做男一嗎

引用:
原帖由 zxcvv 於 2021-9-14 06:45 PM 發表

今時今日咁多媒體,25點即全港仲有四分一睇你個台,仲唔叫勁?
你睇下前年幾多點

連5點都冇果d台咪執得

甘妖台又有幾多點呀 0.1呀

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:08 PM 發表

安九仔黃屍狗,你知唔知 d 點係點計返黎架,等於d 垃圾狗閪民調一樣抽樣
永遠都係個咋黎計,多九如
你返去逐戶睇下人地部電視睇緊邊個台啦,十個九個都無線啦,安99
成日係度唱,當黑暴文宣, 一個大話講100 次就變真

引用:

傻能,無線都唔掂,viu 都死左先

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]