• 瀏覽: 8,307
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
本主題由 hyunjung 於 2021-9-16 01:20 PM 移動
引用:
原帖由 流晶花園 於 2021-9-14 06:49 PM 發表

傻能,無線都唔掂,viu 都死左先
Viu 無高齡化問題, 財政亦好過tvb好多,tvb而加好艱難

熱賣及精選
引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 06:43 PM 發表

如果tvb再吾年青化,
過多兩年連20點都係神話
好心捧多D 30歲以下既青春少艾同小鮮肉啦!

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-9-14 06:19 PM 發表

老老實實, 呢兩年 TVB劇 水準提升

引用:
原帖由 LT311 於 2021-9-14 06:19 PM 發表

好多人移左民或坐緊監, 收視一定有影響
手捉冇得睇

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:08 PM 發表

相信25點遲早會成為神話!!!
大台正向死亡邊緣進發啦!!!!!
咁留意大台你肯定係TVB的B粉

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:08 PM 發表

宜家啲人睇手機多過睇電視,電視已成為明白黃花,所以根本唔關佢係大台定Viu Tv!

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 06:46 PM 發表

你睇下前年幾多點
講以前?唔好講前一個世紀?

井蛙真係大驚小怪,電視業係夕陽工業,跌就梗架啦。。。

人地跌咗5點,又唔見黃viu升5點?而家啲人係唔會留響屋企準時睇劇,自從有手機可以隨時睇劇,電視就註定會愈來愈少人睇,收視跌係無得避免

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 2021-9-14 07:15 PM 發表

宜家啲人睇手機多過睇電視,電視已成為明白黃花,所以根本唔關佢係大台定Viu Tv!
妖台點解唔執左個免費台呀,省錢_

咁啲細臺咪撲曬街囉!?

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 06:51 PM 發表

Viu 無高齡化問題, 財政亦好過tvb好多,tvb而加好艱難
妖3點都冇

引用:

儍x,隔離得幾點,可想而知20點係幾咁勁。白痴仔咁簡單既數都唔識。弱智

引用:
原帖由 colle300 於 2021-9-14 07:33 PM 發表

妖3點都冇
男子組合MIRROR近年大受歡迎,有望帶動ViuTV首度取得盈利。母公司電訊盈科(0008)昨日公布上半年業績,「黃Viu」OTT業務及「藍Viu」免費電視業務虧損雙雙收窄。集團首次提到,「燒錢」多年的免費電視業務有望「在不久將來」扭虧為盈;至於幾近收支平衡的OTT業務,董事總經理施立偉(BG Srinivas)明確預料有望明年轉賺

Viu 業績好過tvb好多呀,人地根本吾使高收視已經可以有好多廣告收入

引用:
原帖由 zxcvv 於 2021-9-14 07:20 PM 發表

講以前?唔好講前一個世紀?
哦,
咁講下tvb連續蝕咗幾多年?
幾時可以止蝕呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]