• 瀏覽: 8,373
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
本主題由 hyunjung 於 2021-9-16 01:20 PM 移動
開放多啲電視台
輸入國家電視
高清央視、衞視⋯⋯
免費睇
我是歌手⋯免費足球⋯有好多好節目
我念tvb 跌到10點
實行中國化 一個中國政策

熱賣及精選
引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 07:04 PM 發表

好心捧多D 30歲以下既青春少艾同小鮮肉啦!
好多老屎忽應該炒,
留d機會俾30 歲以下

引用:
原帖由 pepepe 於 2021-9-14 07:48 PM 發表

儍x,隔離得幾點,可想而知20點係幾咁勁。白痴仔咁簡單既數都唔識。弱智
知吾知Tvb 蝕錢多過隔離好多

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:13 PM 發表

我都唔睇Viutv既.
你都同我一樣唔睇 mk鏡妖 厚粉人妖面偽人 妖tv

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 08:03 PM 發表

哦,
咁講下tvb連續蝕咗幾多年?
幾時可以止蝕呀
冇,等執笠,我個人冇立場,只講事實。
廿五點今時今日係唔少,香港電視業收皮亦係大勢所趨。
TVB? 廣告時段十個廣告冇兩個係賺錢,其餘八個係自家節目或迫迫short, 同當年亞視一叉樣,蝕?蝕得少啦!等執吧啦!

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 08:02 PM 發表

男子組合MIRROR近年大受歡迎,有望帶動ViuTV首度取得盈利。母公司電訊盈科(0008)昨日公布上半年業績,「黃Viu」OTT業務及「藍Viu」免費電視業務虧損雙雙收窄。集團首次提到,「燒錢」多年的免費電視業務有望「在不久將來」扭虧為盈;至於幾近收支平衡的OTT業務,董事總經理施立偉(BG Srinivas)明確預料有望明年轉賺

Viu 業績好過tvb好多呀,人地 ...
又蝕錢,又得1.5點妖台,你都有得駁幾無恥
妖台個個1000蚊廣告費

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 08:06 PM 發表

知吾知妖台 蝕錢又得1.5點

引用:
原帖由 colle300 於 2021-9-14 09:27 PM 發表

知吾知妖台 蝕錢又得1.5點
Viu 蝕4,000萬,但係廣告升六成,管理層表示明年有錢賺,
Tvb蝕2。8億,吾知幾時先可以止蝕,

兩間公司比 較,tvb輸哂,

今時今日仲用收視率去run 電視台簡直係無知, 
廣告商根本吾係睇呢樣,而係睇你嘅artist 喺YouTube 有幾多view ,
Tvb仲掛住搶收視,但佢嘅artists 大多數太老,喺YouTube 無view, 根本賺吾到錢,
Viu 嘅做法先迎合digital marketing 年代

引用:
原帖由 colle300 於 2021-9-14 09:26 PM 發表

Viu 只蝕4,000萬,tvb蝕2。8億,
Viu 直頭可以恥笑tvb 

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:08 PM 發表

相信25點遲早會成為神話!!!
大台正向死亡邊緣進發啦!!!!!
澳門開放賭牌後, 浦京 盈利多過之前??
現在有四間電視台, 應該把收視 「x2」才可跟以前收視比較🤔 TVB 26x2=52點, ViuTV 1.5x2=3點.....咁計就啱了🤝

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 11:11 PM 發表

Viu 只蝕4,000萬,tvb蝕2。8億,
Viu 直頭可以恥笑tvb 

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 11:10 PM 發表

Viu 蝕4,000萬,但係廣告升六成,管理層表示明年有錢賺,
Tvb蝕2。8億,吾知幾時先可以止蝕,

兩間公司比 較,tvb輸哂,

今時今日仲用收視率去run 電視台簡直係無知, 
廣告商根本吾係睇呢樣,而係睇你嘅artist 喺YouTube 有幾多view ,
Tvb仲掛住搶收視,但佢嘅artists 大多數太老,喺YouTube 無view, 根本賺吾到錢,
...

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 08:06 PM 發表

你錯了 ViuTv 不是獨立上市....一定要納入 電訊盈科....8號仔 上半年蝕3.2億......多過TVB 2.8億🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 colle300 於 2021-9-15 12:08 AM 發表

由得他自High啦!! ViuTv賺蝕錢係納入電訊盈科的, 上半年係蝕3.2億🤣.....叫李生快D今拆出來再算啦🤭
[[PCCW(8) -3.2億 係蝕得多過 TVB(511) -2.8億]]

引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2021-9-15 12:14 AM 發表

由得他自High啦!! ViuTv賺蝕錢係納入電訊盈科的, 上半年係蝕3.2億🤣.....叫李生快D今拆出來再算啦🤭
[[PCCW(8) -3.2億 係蝕得多過 TVB(511) -2.8億]]
輸收視又話唔理,唔怪得阿仙奴年年都.....

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]