• 瀏覽: 8,154
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
本主題由 hyunjung 於 2021-9-16 01:20 PM 移動
引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-14 11:10 PM 發表

Viu 蝕4,000萬,但係廣告升六成,管理層表示明年有錢賺,
Tvb蝕2。8億,吾知幾時先可以止蝕,

兩間公司比 較,tvb輸哂,

今時今日仲用收視率去run 電視台簡直係無知, 
廣告商根本吾係睇呢樣,而係睇你嘅artist 喺YouTube 有幾多view ,
Tvb仲掛住搶收視,但佢嘅artists 大多數太老,喺YouTube 無view, 根本賺吾到錢,
...
你真係自High無底線🤣🤣 接咁多廣告仲蝕緊4000萬夠膽拿出來講🤭.....ViuTv不是上市公司又取巧地和電訊盈科(蝕3.2億)拆開來講,  TVB(蝕2.8億)係 •少過電訊盈科•的

熱賣及精選
引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2021-9-15 12:08 AM 發表

你錯了 ViuTv 不是獨立上市....一定要納入 電訊盈科....8號仔 上半年蝕3.2億......多過TVB 2.8億🤣🤣🤣🤣🤣
錯,Viu 條數係獨立公布

引用:
原帖由 colle300 於 2021-9-15 12:16 AM 發表

輸收視又話唔理,唔怪得阿仙奴年年都.....
老一代才重視收視,
Digital 年代view 數更重要

引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2021-9-15 12:23 AM 發表

你真係自High無底線🤣🤣 接咁多廣告仲蝕緊4000萬夠膽拿出來講🤭.....ViuTv不是上市公司又取巧地和電訊盈科(蝕3.2億)拆開來講,  TVB(蝕2.8億)係 •少過電訊盈科•的
做電視有投資期,
Viu 明年可以 break even, tvb仲未知幾時先吾使蝕,
Viu 比tvb成功得多

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 12:30 AM 發表

錯,Viu 條數係獨立公布
你真係唔識喎.....ViuTv條數只係 電訊盈科其中一Part.....當然係成間公司計啦......TVB -2.8億都係成間公司計的

引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2021-9-15 12:34 AM 發表

你真係唔識喎.....ViuTv條數只係 電訊盈科其中一Part.....當然係成間公司計啦......TVB -2.8億都係成間公司計的
就算人蠢都有條底線,
上網search 下電盈業績發布會,
電盈將viu 條數獨立公布

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 12:38 AM 發表

就算人蠢都有條底線,
上網search 下電盈業績發布會,
電盈將viu 條數獨立公布
唔夠你玩👍 ViuTv 就 分開計, TVB(511)就成間公司計.....你玩哂啦!!
叫李生分拆左ViuTv出來獨立上市先講啦🤝

引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2021-9-15 12:40 AM 發表

唔夠你玩👍 ViuTv 就 分開計, TVB(511)就成間公司計.....你玩哂啦!!
叫李生分拆左ViuTv出來獨立上市先講啦🤝
因為apple to apple ,
Tvb 並無電訊及固網寛頻業務,無資格與電盈直接對比

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 12:47 AM 發表

因為apple to apple ,
Tvb 並無電訊及固網寛頻業務,無資格與電盈直接對比
現在係上市公司和上市公司鬥....點可以拿其中一part出來自high🤔......算啦算啦當我唔啱, 橫掂我都唔睇 ViuTv的.....我只睇聲夢有份的節目

時代變了,當日亞視如何,今日到了無綫

引用:
原帖由 子時自信的救星 於 2021-9-15 01:02 AM 發表

時代變了,當日亞視如何,今日到了無綫
亞視還在阿🤭

引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2021-9-15 12:53 AM 發表

現在係上市公司和上市公司鬥....點可以拿其中一part出來自high🤔......算啦算啦當我唔啱, 橫掂我都唔睇 ViuTv的.....我只睇聲夢有你的節目
Tvb 有無電訊及固網寛頻業務咩

又係呢啲無聊貼

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 12:32 AM 發表

老一代才重視收視,
Digital 年代view 數更重要
你點吹都係妖1.5點啦

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 01:06 AM 發表

Tvb 有無電訊及固網寛頻業務咩
妖台有上市呀,打手1.5點

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]