• 瀏覽: 8,314
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
本主題由 hyunjung 於 2021-9-16 01:20 PM 移動
關樓主叉事咩,  你睇你既 3點不露 妖台啦 

熱賣及精選
引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:13 PM 發表

我都唔睇Viutv既.
咁要讚你夠老實
唔似d人為反大台夾硬話妖好睇

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:17 PM 發表

但如果TVB劇一向保持高水準,
收視未致於好似而家咁差!!!
老老實實, 呢兩年 TVB劇 水準提升

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:21 PM 發表

唔覺lo!
仲不進則退添!!!
甚至嚴重離題,
劇情散收收+東一忽+西一忽,
完全無主線!!!
例如呢?

(利申, 我只間唔時睇有口碑的)

至起碼 .... 陸劇時裝劇  仍是追不上  TVB港劇水準,  
泰劇未夠班, 日劇太婆媽, 台劇可以放棄,
只有韓劇多有佳作(但避免不了 重複/類似 題材)

至於 妖劇 ... 只有 偽文青 識欣賞

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-14 06:26 PM 發表

七公主+使徒3+智能愛人.
使徒3 我冇睇啦唔識評論, 七公主 / 智能愛人  劇情唔得?     扭盡橋喎呢兩套
(智能愛人  大結局個集 確是有d悶)

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-14 06:39 PM 發表

乜大陸時裝劇咁差, 比較少睇.
可能因為咁TVB少買.
睇過鄭爽套微微一笑很傾城, 真系純睇樣. 近乎冇劇情.
陸劇 之中  青春劇還好, 我屋企d  o靚 都有睇, TVB 就完全冇 青春劇, 因為唔敢用演員

古裝 完全相反, 古裝陸劇 一流水準 (好多時用香港導演!!)

引用:
原帖由 樓下雀躍的更新 於 2021-9-15 10:47 AM 發表

ViuTV 3點收視只係蝕4400萬 , 無綫27點收視蝕2.8億 ,
咁寧願要3點收視好過喇 , 反正收視都只係幾百部電視機
我連 youtube頻 都冇, 蝕$0 ..... 係咪更勁?

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 11:22 AM 發表

Viu 明年有錢賺,但你係連youtuber都做吾到,人生同tvb 一樣,睇吾到希望
睇TVB 唔睇妖 就冇希望 ?    你的世界同個井咁大

(電視台錢賺 分俾你咩? 作為觀眾 有好野咪睇下  不必要意識形態行先  明明唔想睇50歲大叔基情劇 都要副自己睇 仲要呃人呃埋自己話識欣賞   )

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 11:37 AM 發表

Viu 明年就有錢賺,
你同tvb明年仲乞緊米喎
真係咁把炮就唔駛請咁多新帳打手啦

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-9-15 11:42 AM 發表

tvb喺全銀河係收視率都好高㗎, 你唔知咩?
妖勁d  3點 已經 叻過人 30點

點解有d人咁撐妖?  ..... 其實 不是撐妖 是仇TVB

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 11:44 AM 發表

Tvb咪一樣請左你做打手
"一樣" ?  即係 你肯認做打手   !!    不過我唔係

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 11:47 AM 發表

上世紀廣告公司要睇收視率落廣告,
而家人地首先要睇係YouTube view數, ig followers, 無人睇收視率架,
Tvb經營策略仲停留喺上個世紀, 死未?
tvb  經營策略 關你叉事咩?  

(也不關我事  我有好戲咪睇下  我又不是tvb打手 )

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 11:49 AM 發表

你真係tvb打手?
好折墜囉
做 打手 "好折墜" !!  拿你自己講嫁咋 , 我同意

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-9-15 11:54 AM 發表

你吾使咁介意,
做得打手就專業d,接受網民批評
你 60po新帳 同 我4萬po十幾年帳 爭坳誰是打手? 你地係好怪既生物

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]