• 瀏覽: 1,556
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
睇到眼濕濕。Thanks 林狗 🏃🏿

https://youtu.be/j-HeTQ85hZQ進入香討影片區

熱賣及精選
成日响九龍仔撞到佢

佢Sub3 都未做到
甘慢唱乜春
專心訓練仲好

引用:
原帖由 zerobyte 於 2021-9-14 11:01 PM 發表

佢Sub3 都未做到
甘慢唱乜春
專心訓練仲好
54歲城市人算係咁,而且亦快過嗰班成日也文也武的藝人跑團成員。

好多人去到半百呢個年紀已經唔追求速度,保持跑步初心 Keep 住身體健康更重要。 正如我哋越野跑人話齋:「平安返到屋企先至係冠軍」

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-14 09:48 PM 發表

成日响九龍仔撞到佢
反而在南區見到佢多

引用:
原帖由 poonhenry 於 2021-9-15 08:19 AM 發表

反而在南區見到佢多
佢應該响港島住,朝早做完節目就上九龍仔

引用:
原帖由 poonhenry 於 2021-9-15 08:17 AM 發表

54歲城市人算係咁,而且亦快過嗰班成日也文也武的藝人跑團成員。

好多人去到半百呢個年紀已經唔追求速度,保持跑步初心 Keep 住身體健康更重要。 正如我哋越野跑人話齋:「平安返到屋企先至係冠軍」
遲起步咪追囉
每個跑者到咗極限後.....頭幾年追好正常(我都一樣)

鷄毛在手, 愈刪愈有!
引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-15 08:46 AM 發表

佢應該响港島住,朝早做完節目就上九龍仔
yes, 係淺水灣海邊條跑徑撞過佢

鷄毛在手, 愈刪愈有!
引用:
原帖由 poonhenry 於 2021-9-15 08:17 AM 發表

其實係想快不過快唔到
所以咪話為咗健康

引用:
原帖由 zerobyte 於 2021-9-15 11:45 AM 發表

其實係想快不過快唔到
所以咪話為咗健康
可能跟唔啱師傅.
見佢之前搵紀嘉文, 佢全馬都遠低於佢半馬水準.
反映本身都攪唔好.

鷄毛在手, 愈刪愈有!
引用:

合理

香港/大陸/台灣當地頂級跑手好多都係入到奧運為目標.
目標定太高根本不切實際.
你個仔如果讀書包尾, 你都會將要求降至合格/升到班就算, 唔會要求佢頭十啦.

我初心唔係跑
我肯定大部份人亦都唔係
最大原因都係中年發福+唔想介口, 其次體能差咗,中年病先兆來咗.

鷄毛在手, 愈刪愈有!
引用:
原帖由 mamaliu2 於 2021-9-15 12:40 PM 發表

可能跟唔啱師傅.
見佢之前搵紀嘉文, 佢全馬都遠低於佢半馬水準.
反映本身都攪唔好.
原來係跟嗰個淫賊
大部份香港教練都唔會了解到比較成熟嘅運動員真正訓練需要

重點原因有三個
1 錢錢錢
收咁平唔通會用好多時間去了解同埋分析你咩

2 個教練未經過人生呢個階段
就算到咗一定年紀亦未必了解身體上嘅變化對訓練影響

3 不正確心態,方法,方向惡性巡環
令好多不正確嘅嘢變成大路

引用:
原帖由 mamaliu2 於 2021-9-15 12:46 PM 發表

合理

你個仔如果讀書包尾, 你都會將要求降至合格/升到班就算, 唔會要求佢頭十啦.

我初心唔係跑
我肯定大部份人亦都唔係
最大原因都係中年發福+唔想介口, 其次體能差咗,中年病先兆來咗.
城市人肯 Keep 住的起心肝走出去跑已經很唔錯,至少能保持健康。

我呢 d 已經入5 打工仔要揾食又要照顧家庭,莫說奧運即使連全港運動會都未敢想。總之成績叫做見得下人,比上不足比下有餘就算。

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-14 09:48 PM 發表

成日响九龍仔撞到佢
九龍仔從來未見過佢(我跑上午)

引用:
原帖由 mamaliu2 於 2021-9-15 12:46 PM 發表

合理

我初心唔係跑
我肯定大部份人亦都唔係
初心就吾知係乜初夜就知道

人唔去進步就好似一條鹹魚咁,冇晒意思

訓練亦要將自己放喺一個競爭性嘅環境先可以有動力訓練下去

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]