• 瀏覽: 2,346
  • 回覆: 34
點解咁多比賽係開幕禮前已經進行??

熱賣及精選
引用:
原帖由 蒲b 於 2021-9-14 10:16 PM 發表

編排一流!

年年都係咁先安排部分比賽開始先,主要原因唔夠時間完成所有賽事

引用:
原帖由 天下唯一 於 2021-9-15 04:21 AM 發表

年年都係咁先安排部分比賽開始先,主要原因唔夠時間完成所有賽事
奧運仲多項目 又唔見係咁

引用:
原帖由 咬人蘇 於 2021-9-15 06:19 AM 發表

奧運足球都係開始先

引用:
原帖由 frankiessl 於 2021-9-15 07:18 AM 發表

奧運足球都係開始先
足球係開始先 但決賽都係最後個日舉行  但唔會跳水 羽毛球 單車 拳擊咁多都開始同玩完 

東京奧運項目尾聲項目提早玩!

引用:
原帖由 咬人蘇 於 2021-9-15 06:19 AM 發表

做到奧運咁要幾多人力物力幾多錢? 係咪你俾?

引用:

奧運會係全世界參加, 全運會係國內比賽, 其他國家唔會就你

引用:
原帖由 蒲b 於 2021-9-14 10:16 PM 發表

奧運也是 提前開始
只是把提前開始的 一些決賽留在 開幕式后

全運會也是賽事眾多
所以部分項目在開幕前就已經比賽完
甚至決賽都在開幕前都比完了

引用:

奧運都一樣,一些足球,籃球等賽事都好早進行比賽

有奧運選手村,應該冇全運選手村吧?
參加隊伍有各省丶直轄市丶港澳,如果䦕幕前打完團體賽,個人賽可能要呆等。
中央只有兩個台播放,再密的賽事不能兼顧

我最大的懸念,誰人是大旗手或火炬手?

我先猜,馬龍。
兩次大滿貫、人長得丰神俊朗高大威猛丶最近入選為國家勞動模範、將會逐漸退出乒壇(今次不參加個人賽)

早些比賽完,有興趣便留下遊覽西安古城,開開心心看開幕禮。
嬋妹妹已有個多月未囘家了,鄕下等緊佢囘來燒炮仗放煙花。

引用:

奧運項目參賽有名額限制,以確保賽事能夠在兩星期內完成。因為名額有限,所以部分項目在奧運前一兩年要在各大洲舉辦外圍賽。全運會冇外圍賽,所以賽期會較長,故此部分比賽要在開幕禮前進行。

主題標籤 #全運會
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]