• 瀏覽: 169,079
  • 回覆: 3,329
  • 追帖: 17
本主題由 4仔太郎 於 2021-10-13 09:17 AM 關閉
引用:
原帖由 nightscrawler 於 2021-9-21 10:42 AM 發表

師兄, 我唔覺得R26唔好, 不過如果只看進攻, 佢上一季真係好失色吓 (防守就交足貨), 今季睇咗幾場, 我覺得佢進攻開始好返啲, 相對上, T21除咗左腳外, 佢仲有右腳, 有盤扭有入攝有overlap, 而且連出波都好過R26, 況且佢同M10係左邊明顯進攻上係立體好多, 唔係下下都橫傳回傳喎
用R26上季做比較,有啲多餘,上季中堅同中場都成日唔齊人,R26點敢上去太多助攻,連A66都少咗,T21有新鮮感,即刻話R26唔好,剩係體能T21都有排練

熱賣及精選
引用:
原帖由 lctj9 於 2021-9-21 10:14 AM 發表

盡出後備如果輸左, 又少個機會練兵
無錯,亦對二線兵不公平,換4,5個已是極限。

引用:
原帖由 沉睡白滑的留言 於 2021-9-21 12:05 AM 發表

其實只要一日有So B,一日都唔使驚!況且朗朗今時今日,keep到幾耐吖?!😌
呢句野,我like.加多句車仔有渣古都係唔使驚😂

渣古的把握力同福仔不相伯仲,雖然感覺比之前進步左,但係觸角係冇得學。反而杜曹的戰術明確,對中下游攻,對上游以守待攻

利記今晚加油!!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-21 10:01 AM 發表

季初冇問題
見佢跑上跑落,係得既

引用:
原帖由 兔子拔 於 2021-9-21 01:49 PM 發表

見佢跑上跑落,係得既
米拿唔駛轉會費,利記又一筍貨

引用:
原帖由 黑人898 於 2021-9-21 12:15 PM 發表

用R26上季做比較,有啲多餘,上季中堅同中場都成日唔齊人,R26點敢上去太多助攻,連A66都少咗,T21有新鮮感,即刻話R26唔好,剩係體能T21都有排練
同意,R26對上兩季幾乎沒休息過...鐵人也會倒下來吧,現在多個T21替換,而中堅亦齊人,我相信R26會比去年有改善,支持羅拔仔

引用:
原帖由 new1new 於 2021-9-20 10:40 PM 發表

利物浦對水晶宮,兩隊22個正選落場球員,35歲的占士米拿的年紀最大。

他臨時頂替患病缺陣的阿歷山大阿諾特踢右閘,紅軍呢個位最難踢的地方,在於似翼多過閘,「阿諾」不時擔當球隊進攻起點,成日要跑上前場助攻,間中又突然要回防,上上落落真係少啲體能都唔掂,仲要有上乘進攻和防守意識。

今場仲要面對英超其中一個最難Mark的韋費特沙夏,令人擔心「米拿叔」捱唔捱得住。不過紅軍萬能副隊長再次證明「有米拿,無問 ...
米拿值得尊重👍

其實R26上季係頂到12月先開始跌walt,場場出足,跑上跑落,好難責怪佢。

引用:
原帖由 海-騰 於 2021-9-21 01:16 PM 發表

呢句野,我like.加多句車仔有渣古都係唔使驚😂
曼聯有So B係利迷嘅福氣。

但我反而覺得渣古去過國米後,個人踏實左,車仔有班底,有好教頭,威脅大D

曼城今年冇左阿古路,哥帥好似都未搵到方法,再加上哥帥同曼城球迷開拖,佢地今年個勢差D

引用:
原帖由 黑人898 於 2021-9-21 12:15 PM 發表

甘師兄, 用今季黎比, 你有咩感覺?

引用:
原帖由 nightscrawler 於 2021-9-21 02:39 PM 發表

師兄,今季R26在聯賽出了對列斯及車仔,及在歐聯
而T21出了其他3隊
列斯你可以話整體不是強隊,但風格上是有前無後,論攻擊力不弱

所以防守上,一定是R26比較好
而對AC米蘭那一場,有人評如果R26有右腳,第2球唔會失
但又有沒有人想到,除了他,根本沒有另一個可以停到那球,除了M7外

而在防守之下,R26還繼續參與進攻,也有入禁區及射門
其中一球因此得12碼

R26跟A66都是在改變中,從K角殺入禁區內
相反T21是長傳內禁區
在進攻上位置及要求在今季都不一樣

而M10在對列斯那心急要入球,更多的獨食
到有返入球之後對水晶宮時,心態上又不同
那又怎樣比?

所以,師兄,您想怎樣比?
單是出場的數據比?
不看防守只看參與進攻?

上季真的不能比,R26他已經連續打了多少場,但現實是不能不上,因為後防能叫醒隊友的VVD已經不在
他的熱血如H14/VVD一樣,是可以激動隊友,所以才可以成為隊長的(蘇格蘭)

引用:
原帖由 nightscrawler 於 2021-9-21 02:39 PM 發表

今季踢得幾場波,咁快刻意比較冇意思,見T21有右腳,想知佢打唔打到右閘,青訓有個左閘奧雲評價好高,如果T21打到右閘,可以比多啲機會青訓,另外T21同A66交乂走位互換位置都未試過,睇定啲先比較

引用:
原帖由 赤色蜻蜓 於 2021-9-21 02:26 PM 發表

曼聯有So B係利迷嘅福氣。

但我反而覺得渣古去過國米後,個人踏實左,車仔有班底,有好教頭,威脅大D

曼城今年冇左阿古路,哥帥好似都未搵到方法,再加上哥帥同曼城球迷開拖,佢地今年個勢差D
因乜事開拖?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]